Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Kasım 2016 23:12

'AB'nin Türkiye üzerinde bir vesayet oluşturmaya çalıştığına inanıyorum'

AK Parti İstanbul Milletvekili Kandemir, "AB, demokrasi çıtamızı yükseltmemiz anlamında, insan hakları, hukukun üstünlüğü konusunda çok iyi referans kaynağı oldu ama bugün Türkiye'nin üzerinde bir vesayet oluşturmaya çalıştığına inanıyorum" dedi.

'AB'nin Türkiye üzerinde bir vesayet oluşturmaya çalıştığına inanıyorum'
AB, Türkiye, Kandemir

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Avrupa Birliği Bakanlığının, 2017 yılı bütçesi üzerinde görüşmeler devam ediyor.

AK Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, Avrupa'daki mevcut sistemin bir tıkanıklık yaşadığını ifade etti. Türkiye'nin Avrupa ülkelerinin tersine yeni bir dil inşa ettiğini söyleyen Kandemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye insan merkezli siyaseti üreterek, acıların arasında hiyerarşi kurmadan insan onurunu, vicdanı merkeze alarak, cesur bir siyaset üreterek Avrupa'nın yaşadığı tıkanıklığa karşı bir tutum sergiliyor. Avrupa sığınmacılar için duvarlar örerken, Türkiye, 3,5 milyon insanı misafir ediyor. Dış politikada sadece kendi önceliklerini değil, coğrafyanın meselelerini cesur bir dille savunuyor. Bugüne kadar AB, demokrasi çıtamızı yükseltmemiz anlamında, insan hakları, hukukun üstünlüğü konusunda çok iyi referans kaynağı oldu ama bugün Türkiye'nin üzerinde bir vesayet oluşturmaya çalıştığına inanıyorum."

Kandemir, muhalefetin ve iktidarın AB'nin tutumuna itiraz etmesi gerektiğini ifade etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...