Tgrt Haber
20 Temmuz 2021 10:10

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Her sene Kurban Bayramının ilk günü acemi kasaplar kurban keserken veya kesene yardım ederken kendilerini kesip hastanelik oluyorlar. Bu senede durum farklı olmadı acemi kasaplar yine hastanelik oldu.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler
Kurban Bayramı,Samsun,acemi kasap

Kurban Bayramı’nda kurbanlarını kesmek isteyen acemi kasaplar bu sene de hastaneleri doldurdu. Kurban Bayramı’nın ilk gününde hem kurbanlık alanda hem de evlerde et yerine kendilerini kesenler soluğu hastanede aldı.

Okmeydanı’nda bulunan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi ve Bakırköy’de bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil bölümlerine el, kol, bacak gibi çeşitli yerlerinden yaralanan hastalar akın etti.

Tedavileri tamamlanan hastalar daha sonra taburcu edilerek evlerine gönderildi.

“İLK DEFA BÖYLE BÜYÜK BİR KAZA BAŞIMA GELDİ”

Evde et doğrarken elini kesen bir genç, “ Et doğrarken, kuşbaşı yaparken ufak bir kesik attık. Yanlışlıkla tendonu kesmişiz. 6 hafta böyle alçıda kalacak. Normalde sürekli et kesiyorum ama ilk defa böyle büyük bir kaza başıma geldi“ dedi.

“DEMEK Kİ BU SENE DE BUNU GÖRMEMİZ GEREKİYORMUŞ”

Kaynanasının kurbanlık etini evde doğrarken elini kestiğini anlatan Selçuk Mat ise, “Ufak bir yaralanma söz konusu oldu. Eti mutfakta doğrarken başımıza geldi. Demek ki bu sene de bunu görmemiz gerekiyormuş. Biz kurbanı kesmiştik. Mutfakta etin doğramasını yaparken kaynanam ufak bir yaralanma geçirdi. 6 hafta böyle iyileşene kadar idare edecek. Tekrar kendisini getireceğiz “ dedi.

İstanbul genelinde 793 acemi kasabın çeşitli kesikler nedeniyle hastaneye başvurduğu, bunların 5'inin ameliyat edildiği öğrenildi.

HER BAYRAM AYNI GÖRÜNTÜ

Samsun'da her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da bildik görüntüler ortaya çıktı.

Kurban kesimi sırasında acemi kasaplar ya kazara kendilerini kestiler ya da kurbanlık hayvanların boynuz, tekme darbeleri ile çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelik oldular.

Kimi bıçak, kimi baltayla kendini kesen ve yaralanan vatandaşlar gerek kendi araçları ile gerek ise ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındılar.

Sabah saatlerinden itibaren hastaneye gelmeye başlayan acemi kasaplar, acil servislerde yoğunluğa neden oldular. Bazı acemi kasaplar ise kendilerine yardım edenleri kazara kesmeleri dikkat çekti.

ELİNİ KESEREK HASTANELİK OLDU

Kurban Bayramının başlamasıyla acemi kasaplar da kendini göstermeye başladı.

Siverek ilçesinde kurban kesmeye çalışan bir kişi elini kesti. Elini kesen vatandaş, kurbanın başından ayrılarak, kanayan ellerini sarmaya çalıştı.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Kurban keserken elini yaralayan vatandaş, "Acemi kazası. Allah için kurban kestik. Elimizi de kestik. Acilen hastaneye gitmem lazım" dedi.

HASTANELERE AKIN ETTİLER

Kurban bayramının gelmesiyle kent genelinde kurbanlık keserken yaralanan çok sayıda acemi kasap, hastanelerin acil servislerine akın etti.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Hayvan kesimi sırasında el, kol, bacak gibi çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar tedavi için hastanelere koştu. Kent merkezinde bulunan hastanelere sabahın ilk saatlerinde 10’dan fazla acemi kasap gelerek tedavi oldu.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Damlacık Köyünde kurbanlığın altında kalan M.D. (55) kalp krizi geçirdi. Sivas Numune Hastanesine kaldırılan M.D'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

"İLK ACEMİ BENDİM"

Kayseri'de her bayram olduğu gibi bu bayram da kurban kesimi sırasında bıçakla kendini yaralayan ya da kurbanlıkların darbeleriyle yaralanan vatandaşlar soluğu hastanelerde aldı.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Kimi ambulansla kimileri ise kendi araçlarıyla hastaneye gelen vatandaşlar, acil servislerde yoğunluk oluşturdu. Hastaneye başvuran bir vatandaş kendisini görüntüleyen gazetecilere; "İlk acemi benim" dedi.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

NEVŞEHİR'DE 27 ACEMİ KASAP HASTANEYE BAŞVURDU

Nevşehir’de Kurban Bayramı dolayısıyla kurban kesimi sırasında acemi kasaplar ya kazara kendilerini kestiler ya da kurbanlık hayvanların boynuz, tekme darbeleriyle çeşitli yerlerinden yaralandı.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Kimi bıçak, kimi baltayla kendini kesen vatandaşlar gerek ambulanslarla gerekse de kendi araçları ile Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındı.

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göre beldesinde kurban keserken yaralanan acemi kasap, "Kurban keserken oldu. Bıçağı elimizden kaçırdık. Sıkıntı yok çok şükür. Bayağı kurban kestim ama bu defa sanırım kendimizi kestik” dedi.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Nevşehir’de kurban kesimi sırasında 27 acemi kasabın hastaneye müracaat ettiği öğrenildi.

ŞANLIURFA'DA DA DURUM AYNI: HASTANELERE AKIN ETTİLER

Yurt genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da Kurban Bayramı’nın birinci gününde kılınan namazın ardından kurbanlıklarını kesmek isteyen vatandaşlar, kesimhanelere akın etti.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Kentte, kurban kesimi sırasında yaralanan yaklaşık 150 acemi kasap hastanelere başvurdu. Kentin farklı hastanelerine başvuran vatandaşların ellerinden, kollarından, bacaklarından, vücudunun çeşitli yerlerinden satır ve bıçaklarla yaralandığı belirlendi.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Kurban kesim sırasında kendilerini yaralayan acemi kasaplar, kurban kesmeye çalışırken kurbanın darbeleri nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandıklarını söyledi.

BABASINA KURBAN KESMEK İÇİN YARDIM EDEN ÇOCUK ELİNİ KESTİ

10 yaşındaki Mahmut Akbulut, kurban kesimi sırasında kasap olan babasına yardım etmeye çalıştı.

Akbulut babasının görmediği sırada hayvanın kellesini yüzmeye çalışırken bıçakla elini kesti. Amcası tarafından Fırat Üniversitesi Hastanesine getirilen çocuğun eline dikiş atıldı.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Tedavisi tamamlanan çocuk taburcu edildi.

BU BAYRAMDA DA BİLDİK GÖRÜNTÜLER VAR

Sinop’ta her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da bildik görüntüler ortaya çıktı. Kurban kesimi ve etlerin bölünmesi esnasında kazara kendini yaralayanlar hastanenin yolunu tuttu.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Çeşitli yerlerinden yaralanan acemi kasaplar yakınları tarafından hastaneye getirildi. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde sabah saatlerinden itibaren acil servislerde yoğunluk oluştu.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Kolundan yaralanan Fikret Demir, “Vallahi yapacak bir şey yok. Başa gelen çekiliyor. Küçük bir hata diyelim. Bıçağın değmesiyle birlikte biraz damarı kesmişiz. 3 dikişle kurtardık. İlk vaka biziz inşallah son da biz oluruz. Herkese iyi bayramlar” dedi.

AFYONKARAHİSAR'DA DA HASTANELERE AKIN ETTİLER

Yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da sabah erken saatlerde başlayan kurban kesiminde acemi kasaplar hastanenin yolunu tuttu.

Yaralanan 20 kişinin büyük çoğunluğunun bıçak ve satır gibi kesici aletlerle elleri başta olmak üzere vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandıkları, bir kısmının ise hayvan tepmesi sonucu hastanelik olduğu belirtildi.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Yaralananlar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi başta olmak üzere çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Kurbanlık kesimi esnasında kolundan yaralanan bir kişi ise ameliyata alınmak üzere üniversite hastanesine sevk edildi.

GÜN İÇERİSİNDE ACEMİ KASAPLARIN SAYISI ARTABİLİR

Yetkililerden alınan bilgilere gün içerisinde hastanelik olan acemi kasapların sayılarından artış olabileceği kaydedildi.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Kurban Bayramı nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de birçok kişi tarafından kurban kesimleri yapıldı.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Kurban kesimleri sırasında el ve kollarından yaralanan acemi kasaplar, hastanelik oldu. Kurban darbesi ve bıçaklarla yaralanan acemi kasaplar, hastanede yapılan tedavilerinin ardından kısa sürede taburcu edilerek evlerine gönderildi.

Kurban Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar, namaz sonrası kurbanlarını kesmeye başladı.

ACEMİ KASPLAR SOLUĞU HASTANEDE ALDI

Eskişehir’de önceki kurban bayramlarında olduğu gibi bu bayram da acemi kasaplar kesim işlemleri sırasında vücutlarının çeşitli yerlerini yaralayarak soluğu en yakın hastanede aldı.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Genellikle el ve kol bölgesini kestirdiği gözlenen acemi kasaplar, tedavilerinin ardından sargılı bir biçimde evlerinin yolunu tuttu.

Acemi kasaplar kendilerini kestiler

Öte yandan şehrin çeşitli hastanelerinde sabahtan öğle saatlerine kadar acemi kasaplardan dolayı zaman zaman yoğunluk yaşandığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...