Tgrt Haber
23 Ocak 2014 20:36

Acı gerçek saatler sonra ortaya çıktı

Kazadan yaralı kurtulan Selcan Aydın'ın 'Kucağımda bebeğim vardı ama şimdi nerde bilmiyorum' dedi.

Acı gerçek saatler sonra ortaya çıktı
kaza kayseri, trafi kazası, otobüs şarampol, otobüs devrilme, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi

Kayseri'de 21 kişinin hayatını kaybettiği kazadan yaralı kurtulan Selcan Aydın'ın "Kucağımda bebeğim vardı ama şimdi nerde bilmiyorum" diye göz yaşı dökmesinden saatler sonra acı gerçek ortaya çıktı. Olay yerinde inceleme yapan ekipler Selcan Aydın'ın olay sonrası yanında bulunan 1 yaşındaki bebeğin oğlu Yusuf Aydın olduğunu belirledi. Kayseri İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya Selcan Aydın'ın hemen yanında bulunan ölen bebeğin kayıp çocuğu Yusuf Aydın olduğunu belirlediklerini söyledi. ayseri Valisi Orhan Düzgün, Pınarbaşı ilçesiyle Gürün arasında meydana gelen trafik kazası ile ilgili değerlendirmede bulundu. Düzgün, yolcu otobüsü sürücüsünün buzlanma ve kar yağışına bağlı olarak direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve daha sonrasında takla atarak şarampole yuvarlandığı yönünde tespit olduğunu açıkladı. Muş'a gittiği belirlenen Ertuğrul K. yönetimindeki 34 DG 5950 plakalı yolcu otobüsü, Pınarbaşı ile Gürün arasındaki 35'inci kilometrede Olukkaya köyü yakınlarında şarampole uçtu. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen kazada yolcuların büyük kısmı hayatını kaybetti. Kaza yerine giderek incelemelerde bulunan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yaptığı açıklamada, yolcu otobüsünün İstanbul'dan dün hareket ettiğini ve Muş iline gittiğini belirtti. Otobüste 50 yolcunun bulunduğunu anlatan Vali Düzgün, "Gece saatlerinde yolcu otobüsü sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek takla atmış ve şarampole yuvarlanmış. Gece saatlerinde buzlanma ve hafif kar yağışı olmasından dolayı direksiyon hakimiyetini kaybediyor. Maalesef otobüste bulunan yolcularımızdan 21 kişi hayatını kaybetti. Ölen vatandaşlarımızın bir kısmı devrilen otobüsün altında kaldı. Yaralılar, gece saatlerinde 112 Acil servislerimizle hastanelere kaldırıldı." diye konuştu.
SÜRÜCÜ YOĞUN BAKIMDA
Yolcu otobüsü sürücüsü Ertuğrul K., Acıbadem Kayseri Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bir yolcunun da tedavi altına alındığı hastanede, sürücünün hayati tehlikesi bulunuyor. Hastane Başhekimi Ömer Akbeyaz, sürücü ve gelen diğer yaralının durumunun ciddi olduğunu, sürücünün yüzünde şişlikler bulunduğunu ve beyin cerrahi ile ortopedi uzmanının, tedaviyle ilgili süreci devam ettirdiğini belirtti. Akbeyaz, çok sayıda kırık bulunan sürücünün durumu ile ilgili ilerki saatlerde net bilgilerin oluşacağını anlattı.
ÖLEN VE YARALANANLAR
Kazada ölen 21 kişiden isimleri belirlenen 9 kişinin isimleri şöyle: Ömer Abanoz (21), Nevzat Cemiloğlu (40), Mervan Karaman (20), Tekin Karasu, Uğur Gökhan Akdeniz, Hüseyin Çıplak, Naim Demir, Mikail Yeler, İzzet Karahan. Yaralananların isimleri ise şöyle: Zeki Üzüm (69), Yunus Önegel (19), Muhammed Fatih Tunç (24), Bahattin Kıyak (46), Tahsin Akkaya (51), Serhat Özer (18), Yasin Becerikli (72), Çetin Koca (29), Atilla Koca (4), Zeynep Karahan (6), Yakup Karhan (9), Sevgül Karahan (45), Gülhayat Karahan (45), Kadir Karahan (6), Fuat Bakın (10), Salih Saygılı (54), Uygar Aydın (7), Sibel Aydın (15), Serkan Karasu (27), Nejdet Bakın (23), Asım Aydil (31), Selcan Aydil (26), Faruk Aydın (41), İrfan Karabeyeser (37), Deniz Ergül (25), Hamit Barık (35), Ertuğrul Karasu (42), Esmer Koca (18) ve Sercan Bayraktaroğlu. Sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetmiş. Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, sürücünün direksiyon hakimiyetini neden kaybettiğine dair inceleme yapıldığını ve kazadan yaralı kurtulan sürücünün de ifadesinin alınacağını belirtti. Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, otobüsün İstanbul'dan hareket ettiğini ve Muş iline gittiğini belirtti. Yolcu otobüsündeki tekerleri de inceleyen ekipler, araçta kış lastiği kullanıldığını belirledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...