Tgrt Haber
28 Temmuz 2021 12:49

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevi izinleri Temmuz 2021

CTE açık cezaevi izinlerinin uzatılıp uzatılmadığı merak ediliyor. Peki, açık cezaevi izinleri hangi tarihe kadar uzatıldı, açık cezaevi izinleri ne olacak?

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevi izinleri Temmuz 2021
açık cezaevi izinleri,,açık cezaevi izinleri uzatıldı mı,,açık cezaevi izinleri temmuz 2021,

Koronavirüs tedbirleri kapsamında açık cezaevi mahkumlarına izin verilmişti. Söz konusu izinler 2 aylık sürelerle uzatılmıştı. En son yapılan açıklamaya göre 31 Temmuz’a kadar uzatılan açık cezaevi izinleri sona ermesine az bir zaman kaldı. Dolayısıyla, açık cezaevi izinleri için yeni bir açıklama yapılıp yapılmadığı merak ediliyor.

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZADI MI?

Son olarak mayıs ayı sonunda biteceği açıklanan açık cezaevi izin süresi 31 Temmuz’a uzatılmıştı. Adalet Bakanlığı Ceza Tevfikevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelgede, 5275 sayılı Kanunun Geçici 9/5. maddesi uyarınca alınan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün "24/05/2021 tarih ve 13588366-149-684 sayılı yazıları ile COVID -19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen COVID -19 izin sürelerinin 2 (iki) ay süre ile uzatılmasına" dair önerisi doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verildiği duyurulmuştu.

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevi izinleri Temmuz 2021

Açık cezaevi izinlerinin tekrar uzatılıp uzatılmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Koronavirüs tedbirlerinin hafifletilmesi; son alınan karara göre 31 Temmuz’un cezaevi izinleri için son tarih olacağını gösteriyor.

AÇIK CEZAEVİ NEDİR?

Cezaevinde geçirilen süre suçun ağırlığına göre değişiklik gösterir. Çok ağır suçlarda suçlu ömür boyu hapse mahkum edilebilir. Yaşı küçük olan suçluların koyuldukları yerlere ıslahevi denilmektedir. Gözetim cezası alanlar, cezaevine koyulmazlar ancak belirli bir sürede olsa özgürlükleri kısıtlanmış olarak geçirirler.

Açık cezaevi tutukluları ise aşırı kısıtlama gerektirmeyen cezaevleridir. Bu tür cezaevlerinde tutuklulara, hapisten çıktıktan sonraki yaşama hazırlayıcı bir eğitim sağlanır. Bazı cezaevlerinde tutukluların belirli beceriler kazanacağı atölyeler, eğitim olanağı sağlayan kütüphaneler yer alır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...