Tgrt Haber
24 Kasım 2021 10:41

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevi izinlerinden kimler yararlanacak?

Açık cezaevlerindeki hükümlülerin koronavirüs nedeniyle izinli sayılmasına dair süre uzatıldı. Karar 5. yargı paketinin görüşmeleri Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldü. Peki açık cezaevi izin süresi en zaman bitiyor? Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, kimler faydalanacak?

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevi izinlerinden kimler yararlanacak?
açık cezaevi izinleri,,adalet bakanlığı,,sağlık bakanlığı,

Açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki Covid-19 izin süresi hakkında yeni bir gelişme yaşandı. İşte Meclis’ten geçen açık cezaevi izinleri hakkında bilmeniz gerekenler. 

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI? 

Açık cezaevlerindeki hükümlülerin koronavirüs nedeniyle izinli sayılmasına dair sürenin uzatılabilmesini öngören önerge Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. 
Partilerin ortak önergesiyle oluşturulan maddeyle, "Covid-19 izni" ile ilgili mevcut düzenlemedeki Sağlık Bakanlığının önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından "her defasında 2 ayı geçmemek üzere 9 kez uzatılabilir" şeklindeki ibare, "her defasında 2 ayı geçmemek üzere 12 kez uzatılabilir" olarak değiştirildi.

Böylece koronavirüs pandemisi nedeniyle, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlülerin bu kapsamdaki izin süresi 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılabilecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bunun toplumsal bir talep olduğunu ifade etti. Ünal hem Sağlık Bakanlığı hem de Adalet Bakanlığı'nın görüşleriyle sürenin uzatılmasının TBMM’de kabul edildiğini duyurdu. Ortak önergeyle uzatılmasının da sevindirici olduğunu belirten Ünal, "Böylece Covid-19 izin süresi 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılmıştır" dedi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, salgının halen sürdüğünü dile getirerek, riskin sürdüğünü ve düzenlemenin gerekli olduğunu, önemli bir beklentiyi de karşıladığını duyurdu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise ortak anlayış içinde 6 ay uzatılmasına dair verilen kararın hayırlı olduğunu düşündüklerini belirtti. 

AÇIK CEZAEVİ İZNİNDEN KİMLER YARARLANACAK? 

Açık cezaevi izinlerinin uzatılmasının ardından mahkumlar ve aileleri ''Açık cezaevi izninden kimler yararlanacak?'' sorusunun cevabını merak ediyor. 

Bu zamana kadar bu izinden faydalananların sayısının yaklaşık 300 bin kişi olduğu, muhtemel bir uzatmadan yararlanacak hükümlü sayısının 92 bin olduğu belirtildi. Bu hükümlüler arasında 15 bin kişi suça karışırken 8 bin kişi de tutuklanarak yeniden cezaevine gönderildiği biliniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...