Tgrt Haber
15 Eylül 2016 21:17

Açlık grevi yapan 27 kişi gözaltına alındı

Hakkari Belediye Başkanlığına İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılmasını protesto için eylem yapan 27 kişi gözaltına alındı.

Açlık grevi yapan 27 kişi gözaltına alındı
açlık grevi,

Hakkari Belediyesinin bazı meclis üyeleri ile HDP ve DBP'lilerden oluşan bir grup, belediyeye yapılan görevlendirmeyi protesto için 2 gün önce DBP il binasında açlık grevi başlattı.Polis ekipleri, bugün açlık grevinin yapıldığı binaya giderek, görevlendirmeden önceki süreçte belediye başkanlığına vekalet eden Fatma Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 27 kişiyi gözaltına aldı.Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. Terör örgütleri PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname gereği görevlendirme yapılmıştı. Bu kapsamda, Hakkari Belediye Başkanlığına Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim görevlendirilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...