Tgrt Haber
29 Ocak 2022 01:43

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül istifa etti: Yerine Bekir Bozdağ atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Adalet Bakanı Abdülhamit Gül görevden affını istedi. Gül'den boşalan koltuğa Bekir Bozdağ atandı. 61,62,64 ve 65. hükümetlerde de Adalet Bakanı olarak görev yapmış olan Bozdağ, göreve gelmesinin ardından ilk açıklamayı sosyal medya hesabından yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Abdulhamit Gül'e teşekkürlerini sundu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül istifa etti: Yerine Bekir Bozdağ atandı
Abdülhamit Gül

Gece yarısı kabinede sürpriz bir kararla değişikliğe gidildi. Abdülhamit Gül, Adalet Bakanlığı görevinden istifa etti. Yerine Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ atandı. Görev değişimine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Abdülhamit Gül, 19 Temmuz 2017 tarihinde Adalet Bakanı olarak atanmış, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de ilk adalet bakanı olmuştu. Gül, görevini Bekir Bozdağ’dan teslim almıştı. 5 yıl sonra da görevi tekrar Bozdağ’a teslim etti.

ABDÜLHAMİT GÜL’DEN İLK MESAJ

Gül görev değişimi ile ilgili sosyal medyadan bir mesaj yayımladı. İstifa kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uygun gördüğünü söyledi. Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a başarılar diledi.

Gül mesajında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum” dedi.

BOZDAĞ YENİDEN ADALET BAKANI

Kabinede değişikliğe gidildi. Abdülhamit Gül Adalet Bakanlığı görevinden istifa etti. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yerine görevi teslim aldığı eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ getirildi. Bakan Bozdağ, 61, 62, 64 ve 65. hükümetlerde Adalet Bakanı olarak görev yapmıştı. 65. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü görevlerinde bulunan bakan Bozdağ, 27. Yasama Dönemi'nde de Anayasa Komisyonu Başkanlığına seçilmişti.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül istifa etti: Yerine Bekir Bozdağ atandıBekir Bozdağ

ADALET BAKANI BOZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ'dan ilk açıklama geldi. Abdülhamit Gül'ün istifası üzerine boşalan koltuğa geçen Bozdağ, resmi Twitter hesabında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Abdulhamit Gül'e teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

 "Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı görevini şahsıma emanet eden Cumhurbaşkanımız Sn. R. Tayyip Erdoğan’a takdir/tensipleri için şükranlarımı sunuyorum. Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül kardeşime hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah yardımcımız olsun." 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül istifa etti: Yerine Bekir Bozdağ atandı

BEKİR BOZDAĞ KİMDİR

Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oldu. Adalet Bakanlığı Bekir Bozdağ için yeni bir görev değil zira üçüncü kez bu göreve gelen Bozdağ, 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında, Meclis'te yaptığı konuşmayla akıllarda yer etmişti.

Bozdağ ilk olarak 2013 yılında Sadullah Ergin'in yerine Adalet Bakanı olarak atandı. Bakanlığı 8 Mart 2015’te 8 ay boyunca Kenan İpek'e bıraktı. Sonrasında tekrar Kasım 2015'te göreve geldi. Temmuz 2017'ye kadar da Adalet Bakanlığı görevini sürdürdü. Son olarak da Cumhurbaşkanlığı Kararıyla görevini teslim ettiği, Abdülhamit Gül’ün yerine yeniden Adalet Bakanlığı’na atandı.

Bekir Bozdağ 15 Temmuz gecesi, FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında, uçakların salvolar yaptığı ve bombaladığı Meclis’te yaptığı konuşmayla akıllarda yer etmişti. Bozdağ o gün, "bizim yapacağımız şey, burada ölmektir" dedi.

Bekir Bozdağ, 2002 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Yozgat milletvekili olarak Meclis’e girdi. Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığının yanı sıra, Başbakan Yardımcılığı görevini de üslendi. Son Dönemde Meclis Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...