Tgrt Haber
08 Haziran 2022 11:37 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 11:44

Vicdansızlığın bedeli 2 bin lira mı? Adana’da bagajda köpeği taşıyan sahibe para cezası

Adana’da 40 derece sıcaklıkta köpeğini bagajda taşıyan şahsa 2 bin 43 lira ceza uygulandı. Sosyal medyada gündem olan ve büyük tepki çeken görüntüler sonrası köpek, polis ekiplerince alınarak barınağa teslim edildi. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
adana,köpek,bagaj

Adana’da D-400 karayolu üzerinde çekilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Bir kişinin 40 derece sıcaklıkta otomobilin bagajına köpeği bağlayarak yolculuk yaptırdığını görenler gözlerine inanamadı. Büyük tepki çeken ‘vicdansızlık’ olarak yorumlanan görüntüler sonrası polis ekipleri alarma geçti.

Vicdansızlığın bedeli 2 bin lira mı? Adana’da bagajda köpeği taşıyan sahibe para cezası

PLAKADAN YOLA ÇIKARILARAK TESPİT EDİLDİ

Otomobilin plakasından yola çıkarak şahsı bulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği, şahsın evine operasyon düzenledi. Köpeği bagajda taşıyan kişinin 55 yaşındaki Hüseyin Y. olduğunu belirlenirken ‘vicdansız’ şahıstan köpek alındı. Hüseyin Y.'ye de hayvana kötü muamele yapmaktan 2 bin 43 lira para cezası uygulandı.

“ONU ÇOK SEVİYORUZ” DİYEREK KENDİNİ SAVUNDU

Hüseyin Y.’nin ifadesinde oğlunun köpeği sokaktan bulup sahiplendiğini belirterek, “Köpek biraz hareketliydi durmuyordu. Onun için köpeği köye götürüyordum. Otomobilde astım hastası ve alerjisi olan vardı o nedenle köpeği bagaja koydum. Köpeğe kötü muamele yapmak gibi bir niyetim yoktu. Biz bu köpeği sokaktan alıp sahiplendik. Onu çok seviyoruz” dediği öğrenildi.

Öte yandan polis ekiplerinin köpeği barınağa teslim ettiği öğrenildi.

Vicdansızlığın bedeli 2 bin lira mı? Adana’da bagajda köpeği taşıyan sahibe para cezası

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...