Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ocak 2017 18:23

Adana'da dev operasyon, teröristler bakın ne planlamış

Adana'da polis ekipleri, operasyon sonucu 21 yaşındaki bir kadını gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişinin üniversitelerde silahlı eylem başlatmak için şehre geldiği belirtildi.

Adana'da dev operasyon, teröristler bakın ne planlamış
adana, terörist, yakalanma,

Adana'da polis ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucu 21 yaşındaki R.A adlı kadını gözaltına aldı. R.A.'nın; Çukurova Üniversitesi'ndeki (ÇÜ) terör örgütü sempatizanlarını güvenlik güçlerine karşı silahlı eylemlere hazırlamak ve mahallelerdeki izinsiz gösterileri artırmak amacıyla kente geldiği belirtildi.

OTOBÜSTE YAKALANDI

Ekipler, şüphelinin şehir içi yolcu taşımacılığı yapan dolmuş ya da otobüste olabileceği bilgisi üzerine Adana genelinde ana arterlerde ve halkın yoğun olarak bulunduğu caddelerde önlem alarak, çalışma başlattı.

Alparslan Türkeş Bulvarı'nda, Adana Valiliğine yaklaşık 200 metre mesafede Adana Büyükşehir Belediyesine ait otobüsü durduran polis, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Ekipler, otobüste yaptıkları aramada, elinde kırmızı çanta, yanında elektrikli soba bulunan R.A'yı gözaltına aldı.

HAKKINDA ARAMA KARARI VAR

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne (TEM) götürülen ve üzerinden sahte kimlik çıktığı belirtilen R.A. hakkında, Mardin ve Diyarbakır'daki çeşitli terör eylemlerinden dolayı arama kararı bulunduğu bildirildi.

SİLAHLI VE SİYASİ EĞİTİM ALMIŞ

Şüpheliyle ilgili araştırmalarını sürdüren polis, R.A'nın Muğla Üniversitesinde okuduğu sırada örgüte katıldığı, Suriye'de silahlı ve siyasi eğitim aldıktan sonra yeninden Türkiye'ye giriş yaptığını belirledi.

Dağ kadrosunun siyasi kanadından olduğu öne sürülen şüphelinin çantasında kişisel bakım malzemeleri bulundu.

BAKIMLI TERÖRİST

Şüphelinin kendisine sürekli bakım yaptığı ve bu şekilde halkın arasında dikkat çekmeden kamufle olduğu tespit edildi.

TEM'deki işlemleri tamamlanan R.A, adliyeye sevk edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...