Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2016 19:26

Adana'da gerçekleşen hain saldırıyı TAK üstlendi

Adana Valiliği’ne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı, PKK'nın TAK isimli kolu üstlendi.

Adana'da gerçekleşen hain saldırıyı TAK üstlendi
adana, saldırı, tak, adana saldırısı,

Reuters’ın haberine göre, TAK’ın internet sitesinde yapılan açıklamada, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin de yaralandığı saldırının örgüt tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Adana'daki saldırıyı PKK düzenledi

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, valilik otoparkında düzenlenen bombalı araç saldırısını terör örgütü PKK'nın düzenlediğini bildirdi.

Vali Demirtaş, yaptığı açıklamada, "Adana'daki terör saldırısını, terör örgütü PKK'ya bağlı TAK örgütünün üstlendiğine dair bize ulaşan bilgiler var. Sonuçta terör saldırısını yapan PKK'dır. PKK ile TAK aynı örgüttür." dedi.

TAK ile PKK'nın farkları bulunmadığını ifade eden Demirtaş, terör saldırısını PKK'nın yaptığını aktardı.

Adana Valiliği otoparkında 24 Kasım'da bombalı araçla terör saldırısı düzenlenmiş, patlamada Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde geçici işçi olarak görev yapan Gökhan Aygül ile OHAL bürosunda memur olarak çalışan Kadir Kırbaç yaşamını yitirmiş, 33 kişi de yaralanmıştı.

Saldırı sonucunda valilik binasında hasar oluşmuş ve çok sayıda araç da kullanılamaz hale gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...