Tgrt Haber
09 Eylül 2015 15:25

Adanalı 3 şehit son yolculuğuna uğurlandı

Iğdır'da düzenlenen haince saldırı ardından şehit olan 3 polis memuru Adana'da toprağa verildi.

Adanalı 3 şehit son yolculuğuna uğurlandı
Adana şehit

Iğdır'da, Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin yola önceden döşedikleri bombayı patlatması sonucu şehit olan polis memurları Yalçın Palıt ve İbrahim Derindere ile kızıyla Adana’ya dönerken Tunceli’de yol kesen teröristlerce şehit edilen özel harekat polisi Kadri Özkara Buruk Mezarlığı’nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu törende teröre lanet okundu
Adana Valiliği’nde düzenlenen törenin ardından baba ocağına götürülen Iğdır şehitleri Yalçın Palıt ve İbrahim Derindere, burada alınan helalliğin ardından Buruk Mezarlığı’na getirildi. Tunceli’de kızının yanında şehit edilen Kadri Özkara’nın naaşı ise Sarıçam ilçesi Esentepe Mahallesi 3026 sokaktaki evine götürüldükten sonra Buruk Mezarlığı’na getirildi. Burada 3 şehit için düzenlenen törene, kent protokolünün yanı sıra şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kalabalık grup, "Kahrolsun PKK", "Ne mutlu Türküm diyene", "Polise kalkan eller kırılsın", "Şehidim hakkını helal et bize" sloganları ile terörü lanetledi. Törende gözyaşları sel oldu.
Şehitler, tören mangasının omuzlarında musalla taşına getirildi. Şehit özel harekat polisi Kadri Özkara’nın abisi Hasan Özkara, şehidin Astsubay oğlu Emre Özkara’nın yardımıyla kardeşinin Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelerek gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen acılı ağabey Hasan Özkara, “Allah rahmet eylesin bütün şehitlerimize. Vatan sağ olsun. Bunu yapanların Allah bin türlü belasını versin” dedi.
Daha sonra Adana Müftüsü Arif Gökce, her şehit için ayrı ayrı cenaze namazı kıldırdı, dua okundu. Ardından 3 şehit, Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...