Tgrt Haber
02 Mart 2017 14:15

Adıyaman'da 5.8 şiddettinde deprem | Son depremler

Adıyaman Samsat'ta 5.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Adıyaman'da yaşanan deprem Diyarbakır'dan hissedildi!

Adıyaman'da 5.8 şiddettinde deprem | Son depremler
deprem, adıyaman, diyarbakır

Adıyaman'da deprem meydana geldi. Merkez üssü Samsat ilçesi olan deprem, 14.07'de yaşandı. Yerin 10 km derinliğinde yaşanan deprem birçok ilde hissedildi.

Depremin şiddetinin 5.8 olduğu açıklanırken, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Kayseri, Elazığ, Mardin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Batman, Siirt ve Kilis'ten de hissedildiği öğrenildi.

Üçüncü deprem

14.07'deki depremden 9 dakika sonra 14.16'da 4.2 büyüklüğünde ikinci deprem yaşandı. Bu depremin ardından da 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Sosyal medya üzerinden çok sayıda vatandaş deprem olduğunu ifade etti.

Güvenlik güçleri, artçı deprem ihtimallerine karşı evlere ve işyerlerine girilmemesi yönünde vatandaşlara anons yapıyor.

İşte Adıyaman'da yaşanan depremin ardından çekilen ilk görüntüler

AFAD'ın ilk ölçümleri: 5.5 ve 4.2

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ilk ölçümleri açıkladı. 14.07'de 5.5 şiddetinde deprem yaşandığını bildiren AFAD, 14.16'da 4.2 büyüklüğünde ikinci bir depremin hissedildiğini bildirdi.

AFAD'ın büyüklüğünü Richter ölçeğine göre 5.5 olarak açıkladığı depremin can kaybına ve hasara neden olup olmadığı araştırılıyor.

"Gerekli tedbirler alındı"

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, "Yerleşim birimlerine ulaşılmaya çalışılıyor. Can kaybı veya yaralı bildirilmedi. Köylerde hasarlı olan birkaç yapıdan bahsediliyor. Okullarda ve işyerlerinde gerekli tedbirler alındı, boşaltıldı. AFAD yetkilileri görev başında" açıklamasında bulundu.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, "Hafif hasarlı binalar var. Gereken önemleri aldık" dedi.

Uzmanlar uyardı

Adıyaman merkezli art arda yaşanan depremlerin ardından uzmanlar ilk değerlendirmelerde bulundu. Uzmanlar artçı sarsıntıların akşam saatlerine dek devam edebileceğini ve bu sarsıntıların 4.0 büyüklüğüne kadar çıkabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Adıyaman Valisi Erin, "İlk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadı, 22 yaralı var. Bazı yerleşim yerlerinde maddi hasarlar var." dedi

İŞTE KANDİLLİ VERİLERİNE GÖRE SON DEPREMLER:

Adıyaman'da 5.8 şiddettinde deprem | Son depremler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...