Tgrt Haber
22 Ekim 2021 15:04 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Adli Tıp Kurumu'ndan 28 Şubat kararı: 4 sanık için daha cezaevi yolu

Son dakika haberi: Adli Tıp Kurumu, 28 Şubat davası hükümlüsü 4 eski general Yıldırım Türker, Vural Avar, Fevzi Türkeri ve Temel Özkaynak'ın cezaevinde kalmasına engel fiziki ve psikolojik hastalıkları olmadığına karar verdi.

Adli Tıp Kurumu'ndan 28 Şubat kararı: 4 sanık için daha cezaevi yolu
28 şubat,adli tıp kurumu

Adli Tıp Kurumu, 28 Şubat davasında hüküm giyen 4 eski general için kararını verdi. Yıldırım Türker'in de aralarında bulundu 4 eski general için Adli Tıp raporunda cezaevinde kalmalarına engel fiziki ve psikolojik hastalıkları olmadığı yönünde tespit yapıldı.  

103 sanığın yargılandığı 28 Şubat davası 2018'de karara bağlanmış, dönemin Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir ve Genelkurmay Harekat Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında olduğu 21 sanık müebbet hapis cezası almıştı.

14 ESKİ ASKER TUTUKLANDI

Yargıtay'ın 28 Şubat davasıyla ilgili verdiği onama kararının ardından müebbet hapis cezası alan 14 eski asker tutuklanmıştı.

Rütbeleri sökülerek er statüsüne düşürülen eski generaller, ilerleyen yaşlarını ve sağlık sorunlarını öne sürerek infazın durdurulmasını talep etti.

İstanbul Adli Tıp Kurumunda muayeneleri yapılan Yıldırım Türker, Vural Avar, Fevzi Türkeri ve Temel Özkaynak'la ilgili rapor çıktı.

TRT Haber'in haberine göre, Adli Tıp Kurumu, “Cezanın infazının ertelenmesine gerek olmadığı, düzenli sağlık kontrolleri yapılarak cezaevinde infazlarına devam edilebileceği” şeklinde rapor düzenledi.

Bugün de eski generaller Hakkı Kılınç ile Erol Özkasnak Adli Tıp Kurumu'nda muayene edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...