Tgrt Haber
14 Ekim 2021 16:25

İzmir Adliyesi'ne saldırıda yeni detaylar! Mühimmatları tatlı kutusunda taşımış

Fethi Sekin'in şehit edildiği İzmir Adliyesi saldırısında bomba ve silahları temin eden terörist Delil Hıso'nun yakalanması üzerine saldırıda yeni detaylar ortaya çıktı. Hıso ifadesinde, mühimmatın tatlı kutularına konulduğunu ve Mardin'den İzmir'e otobüsle taşındığını ifade etti.

İzmir Adliyesi'ne saldırıda yeni detaylar! Mühimmatları tatlı kutusunda taşımış
fethi sekin,adliye,saldırı,ifade,tatlı kutusu

İzmir Adliyesi'ne yapılan terör saldırısında kullanılan bomba ve patlayıcı maddeleri temin eden Suriye uyruklu Delil Hıso'nun verdiği ifade ile saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Terörist ifadesinde, kalaşnikof mermisi, TNT patlayıcı ve el bombalarını 5 tatlı kutusu içinde otobüsle Mardin'den İzmir'e götürdüğünü itiraf etti.

İzmir Adliyesinde 2017'de polis memuru Fethi Sekin'in şehit edildiği saldırıda bomba ve fişekleri temin ettiği belirlenen tutuklanan Suriye uyruklu PKK/KCK'lı terörist Delil Azzo kod adlı Delil Hıso, 4 Ekim günü yakalanmış, 12/10/2021 günü üzerine atılı 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçundan tutuklanması istemiyle sevk edildiği İzmir Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmıştı. Saldırıda kullanılan bomba ve fişekleri temin ettiği belirlen Delil Hıso'nun ifadesi de ortaya çıktı.

İzmir Adliyesi'ne saldırıda yeni detaylar! Mühimmatları tatlı kutusunda taşımış

SİCİLİ KABARIK ÇIKTI

Delil Hıso ifadesinde, YPG'nin baskısı sonucu Suriye'nin Kamışlı bölgesinde örgüte katıldığını, aldığı ideolojik eğitimin ardından Mardin'de tekstil ve inşaat işlerinde çalıştığını, tekstil firmasında çalıştığı İ.E'nin bu eylemlere katılmasını sağladığını ifade etti. Nusaybin'de bulunduğu dönemde başlayan çukur eylemlerine katıldığını belirten Hıso, Ahmet Kaya Köprüsü'ndeki 3 bombalı eylemde bulunduğunu, 2015 Mayıs ayında da tren yolunda rayların üzerinde bulunan çöp konteynerine bomba koyduklarını ve arkadaşının da uzaktan kumandayla bombayı patlattığını söyledi.

İzmir Adliyesi'ne saldırıda yeni detaylar! Mühimmatları tatlı kutusunda taşımış

"KUTULARI AÇMAMAM KONUSUNDA ISRAR ETTİ"

Çukur eylemlerinin ardından çalıştığı fabrikanın sahibinin yeğeniyle İzmir'e tatile gitmeye karar verdiğini belirten Hıso, ifadesinde şoke eden detayları paylaştı. Delil Hıso'nun ifadesinde şu sözlere yer verdi: "Okul arkadaşım Fadi'yi arayıp İzmir'e geleceğimizi söyledim. İzmir'e bilet aldığımızda Fadi bana, terminalin neresinde olduğumu ve üzerimdeki kıyafetleri sordu. Bir müddet sonra Suriyeli 2 kişi motosikletle terminale geldi. İ.H. adındaki kişi elindeki beyaz renkli 5 tatlı kutusunu gösterdi. Koltuklarımızı sordu ve bin lira para verdi. Bu para ile tatlı kutularını İzmir'de Fadi'ye teslim etmemizi istedi. Kutuların içerisinde ne olduğunu sordum, kutuları açmamam ve içine bakmamam konusunda ısrar etti. Otobüse bindiğimizde koltukların üzerinde 3 kutunun, koltuğun önünde de 2 kutunun olduğunu gördüm"

İzmir Adliyesi'ne saldırıda yeni detaylar! Mühimmatları tatlı kutusunda taşımış

"İZMİR'İ PATLATACAĞIZ"

İzmir'de kendisini okul arkadaşı Fadi ile 2 kişinin karşıladığını aktaran terörist Hıso, daha sonra Buca'da bir eve gittiklerini anlattı. Getirdikleri tatlı kutularını Fadi'nin açtığını ifade eden Hıso ifadesinde, "Kutuların içerisinde üstte tatlı, altlarında ise ayrı ayrı vaziyette sarılı olarak tahmini 150 kalaşnikof mermisi, TNT patlayıcı ve el bombası vardı. Şaşırdım, ne yapacaklarını sordum. Bana, 'İzmir'i patlatacağız' dediler." dedi.

Sonra başka bir eve gittiklerini belirten Delil Hıso, ifadesine şu sözlerle devam etti: "Azad, Mesut ve Nizar isimli kişilerin evleriydi. Fadi, yanımızda getirdiğimiz içerisinde TNT patlayıcı, kalaşnikof mermileri ve el bombaları olan 5 tatlı kutusunu Azad'a teslim etti. İzmir'de yaklaşık 1 hafta kaldım. Kızıltepe'ye döndüm. 2017 yılına kadar Fadi ile hiçbir irtibatım olmadı ama 2017 yılının ortalarında Fadi beni arayarak, 'İzmir'de adliyede eylem yaptık, bir polis öldü, bu olaydan dolayı Azad'ı alırlarsa ben de açığa çıkarım, onun için Kamışlı'ya gidiyorum' dedi"

Öte yandan, 2. Sulh Ceza Hakimliği, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, terör örgütü mensubu Delil Hıso'nun ifadesi doğrultusunda kimlikleri belirlenen 3 kişi hakkında yakalama emri verilmesi talebini uygun buldu.

İZMİR ADLİYESİNE SALDIRI

Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi C Blok girişinde 5 Ocak 2017 saat 16.00 sıralarında, bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 2 örgüt mensubu etkisiz hale getirilmiş, teröristlerle çatışmaya giren trafik polisi Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can şehit olmuştu.

Saldırıda bir polis memuru ve bir adliye çalışanı hayatını kaybederken üçü polis 7 kişi yaralanmış, üç failden ikisi etkisiz hale getirilmiş, biri ise olay yerinden kaçmayı başarmıştı.

İzmir Adliyesi'ne saldırıda yeni detaylar! Mühimmatları tatlı kutusunda taşımış

Saldırı sonrası iki adet AK-47 (kalaşnikof), bir adet RPG-7 roketatar, bir adet tabanca, 8 adet roketatar fişeği ile 8 adet el bombası ele geçirildi. Saldırıyı üslenen TAK, saldırıyı gerçekleştirenlerin Mustafa Çoban ve Enes Yıldırım olduğunu açıkladı.

Saldırıda, Adliye binası çalışanlarından Musa Can ve polis memuru olarak görev yapan Fethi Sekin hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...