Tgrt Haber
24 May 2022 11:06 - Güncelleme : 24 May 2022 11:16

Ankara Adliyesi’nde filmlere konu olacak dolandırıcılık: Hakim ve savcıları bile kendisine inandırdı

Ankara Adliyesi’nde aralarında hakim ve savcıların da olduğu çok sayıda çalışan, ‘adliye personeli turları’ vaadiyle dolandırıldı. Trenle Güneydoğu ve Kıbrıs seyahati vadeden dolandırıcıya inanarak binlerce lira kaptıran adliye çalışanlarının şikayetçi olması üzerine konuya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
Yapılan şikayetlerin ardından Rıdvan Ç. hakkında soruşturma başlatıldı ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi.
adliye,seyahat,ankara
Yapılan şikayetlerin ardından Rıdvan Ç. hakkında soruşturma başlatıldı ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Ankara Adliyesi çalışanları, sadece adliye çalışanları için düzenlenen Güneydoğu Anadolu ve ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) turu vadiyle dolandırıldı. Aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu çok sayıda çalışan, 19 Mayıs’ta gerçekleşecek tur için aylar öncesinden paraları dolandırıcı olduğu iddia edilen kişinin hesabına gönderirken organizatör, seyahatten günler önce iptal mesajı yayımladı.

NE TREN BİLETİ NE DE OTEL REZERVASYONU VAR

Ücreti gönderenlere WhatsApp üzerinden bir video mesaj göndererek günler öncesinde seyahatin iptal edildiğini söyleyen Rıdvan Ç.’nin bu mesajından şüphelenen adliye personeli, ücretlerin aylar öncesinden gönderilmesine rağmen adlarına ne tren bileti ne de otel rezervasyonu yapıldığını öğrenince dolandırıldıklarını anladılar.

Güneydoğu Anadolu seyahati için 2 bin 640 lira ve ardından düzenlenecek olan Kıbrıs seyahati için ise 4 bin 550 lira ödeme yapan adliye çalışanlarından aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu mağdurlar, turu düzenleyen Rıdvan Ç. hakkında şikayette bulundular.

“YANINIZA YALNIZCA SU ALIN”

Rıdvan Ç., güven kazanmak için seyahate birkaç gün kala WhatsApp grubundan "Seyahatte yanımıza neler almalıyız" başlıklı bir video mesaj gönderdi. Rıdvan Ç., gönderdiği mesajda, programda herhangi bir pürüz bulunmadığını belirterek, "Yarın size buluşma saatini göndereceğim. Trende yanınıza çok bir şey almanıza gerek yok. Bu Doğu Ekspresi gibi bir tren değildir. Bu Güney Ekspresidir. Bir de yanınıza mutlaka 5 litrelik su alın" ifadelerini kullandı.

Bu mesajdan birkaç gün sonra yeni bir video mesaj gönderen Rıdvan Ç., yaşanan bazı problemlerden dolayı turun iptal edildiğini duyurdu. Helallik isteyen Rıdvan Ç., mesajında şu ifadelere yer verdi:

“ADRESİ AÇIK OLAN BİRİYİM”

"Değerli misafirlerim hepinize günaydınlar. Aldığım üç haber yıktı beni. Şu süreçte annemin rahatsızlığı ve içsel problemlerim hep üst üste geliyordu. Maalesef elimizde olmayan bazı sebeplerden dolayı turumuzu iptal etmek zorundayız. Aranızda bilenler biliyor, yıllardır bu işleri yapan, tanınan, bilinen, adresi açık olan biriyim.”

“HİÇ OLMAYACAK PROBLEMLER ÇIKTI”

“Hayatımda hiç böyle bir problemle karşılaşmadım. Gerek havayolu firmasıyla gerek tren kompartıman sayısıyla gerek bazı otellerle hiç olmayacak bazı problemler çıktı. Bu yüzden turumuzu iptal etmek zorunda kaldım.”

“Hakkınızı helal edin. Bütün misafirlerimin geri ödemesi kademeli olarak yapılacaktır. Ankara dışından gelen misafirlerimin de bütün yol masrafları karşılanacaktır. Birkaç gün dinleneceğim. Kendimi toparlamam lazım, çok kötüyüm. Hepinizden özür diliyorum" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mağdurların şikayetinin ardından turu düzenleyen Rıdvan Ç. hakkında soruşturma başlatıldığı ve yurt dışına çıkış yasağı konulduğu öğrenildi.

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...