Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2022 12:25

Adliyede işkence iddialarına Başsavcılık'tan cevap: Gözaltına alınmadı

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda adliyede kendisine kötü muamele yapıldığını, işkence gördüğünü ve bu sebeple çocuğunu düşürdüğünü öne süren Hacer Karasal isimli kadının iddialarına Başsavcılık'tan cevap geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Adliyede işkence iddialarına Başsavcılık'tan cevap: Gözaltına alınmadı
adliye,işkence,şiddet,başsavcılık

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yaptığı paylaşımda adliyede kötü muameleye maruz kalarak bebeğini düşürdüğünü öne süren Hacer Karasal adlı kadının iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Karasal'ın gözaltına alınma veya ifade alınması talimatı verilmediğinin bildirildiği açıklamada, "Paylaşımların gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

'CUMHURBAŞKANINA HAKARET' SUÇUNDAN ŞÜPHELİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Adliyesi'nde ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan şüpheli olarak yer alan Hacer Karasal isimli kadının kötü muamele sonucunda bebeğini düşürdüğü iddiaları üzerine bir açıklama yaptı.

Karasal hakkında kendi soruşturması ve başka bir soruşturma dahilinde herhangi bir gözaltı kararı verilmediği belirtilen açıklamada, “Bazı sosyal medya platformlarında Hacer Karasal isimli kadına kötü muamelede bulunulduğuna ve Ankara Adliyesi'nde çocuğunu düşürdüğüne yönelik paylaşımlar yapılması nedeniyle açıklama yapılması gereği hasıl olmuştur. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan araştırmada paylaşımlara konu kadının tam adının Hacer Anli Karaşal olduğu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2021/203072 nolu soruşturma dosyası kapsamında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan şüpheli olarak yer aldığı, gerek bu soruşturma gerek başka bir soruşturma kapsamında adı geçen hakkında herhangi bir gözaltına alınma veya ifade alınması talimatı verilmediği, adı geçenin Ankara Adliyesi'nde çocuk düşürdüğü yönündeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...