Tgrt Haber
07 Ağustos 2015 10:45

Adrenalin tutkunlarının adresi 'SUKAY'

Türkiye’nin ilk ve tek deniz üzerindeki su kayağı merkezi, adrenalin tutkunlarının akınına uğruyor.

Adrenalin tutkunlarının adresi 'SUKAY'
adrenalin, sukay

Samsun’un Canik ilçesindeki Belediyeevleri sahil kısmına 2010 yılında kurulan ve 2011 yılında faaliyete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi Su Kayağı Merkezi (SUKAY), su kayağı tutkunlarının ilgi odağı olmaya başladı. Gündüzleri SUKAY’ın tadını çıkartan vatandaşlar, akşam serinliğinde de plaj voleybolu oynama fırsatı buluyorlar.
Yaz boyu Türkiye’nin çeşitli illerinden su kayağı sevenleri konuk eden Samsun SUKAY Tesisleri, Türkiye’nin deniz üzerindeki ilk ve tek tesis olma özelliğini de taşıyor.
Tesis hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi SUKAY Tesis Müdürü Erdal Yavuz, “SUKAY 2010 yılının Ekim ayında kuruldu. 2011 yılının Nisan ayında da faaliyete geçti. Türkiye’nin kablolu su kayağı olarak sayılı tesislerinden birisidir. Ayrıca deniz üzerindeki ilk ve tek tesisidir. Diğer tesisler ise yapay göletler veya havuzlar üzerine inşa edilmiştir. 2011 yılından itibaren Samsun’a Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen misafirlerimize su kayağı eğitimi vererek, su kayağı yapmalarını sağlıyoruz” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kablolu Su Kayağı takımlarının olduğunu da ifade eden Yavuz, “Takımımızın geçtiğimiz yıllarda katıldığı şampiyonalarda çeşitli derecelerimiz var. Takım olarak çok iyi durumdayız. Şu anda 35 öğrencimiz var. 16 sporcumuz da lisanslı ve yarışacak seviyedeler. Günden güne de vatandaşlarımızdan talepler alıyoruz. Herkesin bu sporu yapmasını tavsiye ederim. Çünkü sağlık açısından vücuda verdiği iyi şeyler var. Vücudun bütün kaslarını çalıştırıyor. Bu sporumuz, 7’den 70’şe herkesin yapabileceği bir spordur. Bu sporu yapmanız için sadece yüzme bilmeniz gerekiyor. Biz gelenlere eğitim veriyoruz” diye konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...