Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ocak 2019 11:46

AF ÇIKTI MI? SON DAKİKA AF HABERLERİ! AF Çıkıyor Mu Çıktı Mı? Af GELİYOR MU? Ne zaman çıkacak?

AF ÇIKTI MI? SON DAKİKA AF HABERLERİ AF ÇIKACAK MI? AF YASASI AF ÇIKACAK MI Belli oldu mu? Cezaevi AFFI 2019'DA AF geliyor mu? Ne zaman gelecek Genel af yasası ne zaman çıkacak, YENİ GELİŞMELER VAR MI? Kader mahkumları ve yakınlarının dört gözle beklediği bu haber hakkında detayları sizler için hazırladık. Mahkum affı 5 ocak Genel AF Yasası ne zaman Ceza indirim Yasası! Genel af bu yıl var mı ? Son dakika gelişmesi 5 ocak 2019 yılına girmemizle beraber birçok konuda değişiklik bekleniliyor. Bu yıl genel af çıkacak mı Genel afta kimler yararlanacak ? Tüm detaylar ve daha fazlası haberimizde.

AF ÇIKTI MI? SON DAKİKA AF HABERLERİ! AF Çıkıyor Mu Çıktı Mı? Af GELİYOR MU? Ne zaman çıkacak?
af,af haberleri son dakika,af çıktı mı,2019&tt2;da Af çıkacak mı?,Af geliyor mu?

AF ÇIKTI MI? SON DAKİKA 2019 AF HABERLERİ! AF çıkacak mı? 2019 AF YASASI Af Çıkacak Mı? Yeni gelişmeler var mı Ne zaman çıkacak?Cezaevi affı 2019 yılında AF Geliyor Mu AF YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK , BELLİ OLDU MU? Kader mahkumları ve yakınlarının dört gözle beklediği bu haber hakkında detayları sizler için hazırladık. Mahkum affı 5 ocak Genel Af Yasası ne zaman Ceza indirim Yasası! Genel af bu yıl var mı ? Son dakika gelişmesi 5 ocak 2019 yılına girmemizle beraber birçok konuda değişiklik bekleniliyor. Bu yıl genel af çıkacak mı Genel afta kimler yararlanacak ? Tüm detaylar ve daha fazlası haberimizde.

AF SON DAKİKA HABERLERİ haberimizde 2019’da genel af çıkacak mı kimleri kapsıyor ne süre çıkacak? Vatandaşlar gündemde bulunan son dakika af haberlerini Araştırmaya başladı. hükümet af haberleri gelmeye devam etmekte . Mahkumlara cezaevindekilere af çıkacak mı? Af yasasında son hal ne oldu?

Erdoğan , 31 Mart mahalli seçim yatırımı olarak yılbaşından itibaren elektrik ve doğalgazda yüzde 10’luk bir indirimin müjdesini verirken, diğer yandan TBMM başkanı ve AKP’nin İstanbul Büyük kent Belediye başkan adayı Binali senedir ım ise ‘Köprü geçiş cezalarına af’ öneriyi TBMM’ye getirmiş ve yasalaşmıştı. mahalli seçimler öncesi elindeki Tüm kozlarını kullanmak isteyen iktidarın, ‘mahkûmlara af’ teklifini önümüzdeki zamanlarda TBMM’ye getireceği öğrenildi!

AF ÇIKTI MI? GENEL AF KİMLERİ KAPSIYOR! AFLA İLGİLİ SON DAKİKA HABERLERİ BURADA

Mahkumlar ceza indirimi yasası bekliyor. 24 Haziran çıkması beklenilen af ya da ceza indirim yasası mahkum yakınlarını da perişan etti. Peki 2019 mahalli tercihleri öncesi af çıkacak mı? ya da 2019'da af var mı? mahkum yakınları bunu merak ediyor.

Mahkumlar cezaevlerinde kendilerini hürrüyetlerine kavuşturacak af bekliyor. "Af ne süre çıkacak?" diye kabaran merak konumunu sarsılmaz bir umuda bıraktı. Cezaevlerinde bavullarını bile toplayan hükümlü ve tutuklular Her gün kalktıklarında müjdeli bir haberin yolunu gözlüyor. Hürriyete salınmanın adına kimi "AF Çıkacak" diyor, Kimi, "ceza indirim yasası" diyor, kimi de "ceza yasasında infaz değişkiliği " diyor. Adı ne olursa olsun kader mahkumlarının tek derdi ceza evlerinden kurtulmak ya da cezalarının azalması...

SEÇİM ÖNCESİ GÜNDEMİNE ALDI!

Türkiye, 31 Mart’ta sandık başına gitmeye hazırlanırken, iktidarından muhalefetine partiler ise vatandaşa vaatlerini bir bir sıralıyor! iktidarın muhalefetten farkı ise bazı vaatlerini seçimden önce gerçekleştirmesi olarak ilgi çekiyor! Özellikle vatandaşın yoğun olarak şikâyet ettiği ı Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM küme Toplantısı’nda müjde olarak kamuoyuyla paylaşırken, bu müjdelerin devamının geleceği öğrenildi! 1 Ocak 2019’dan itibaren elektrik ve doğalgazda yüzde 10 indirime gidileceği müjdesini veren Erdoğan ’ın yanı sıra TBMM başkan ı Binali senedir ım ise ‘Köprü geçiş cezalarına af’ teklifini Meclis’e getirerek, yasalaşmasına ön ayak oldu. Seçim öncesi vatandaşın gönlünü alabilmek isteyen iktidarın, şimdi de ‘mahkûmlara affı’ gündemine aldığı öğrenildi.

MHP‘nin af teklifi ne oldu?

FETÖ çok kripto bir örgüt. Hakim savcı, polis ve asker bunların en kripto hem de ölümüne, ayrıca hassas çalıştıkları bir yapı. Davayı, kira davasını kaybeden bile bu FETÖ’cü diye geliyor. Emin olmak için tüm belgeler bilgiler değerlendiriliyor. Nokta koyduk, ‘tamamen temizlendi’ diye de hiçbir kurum için diyemeyiz. Titizlik var. Somut delillerle çalışılıyor. Kesinleştikçe kurumun gündemine gelir.

AF DEĞİL AMA...MHP’nin teklifi ile ilgili cumhurbaşkanımız da açıklama yaptı. Türkiye’de ceza adaleti anlamında bazı suçlar var ki hiç içeriye girmiyor. Adam hırsızlık yapıyor girmiyor, öbürü de infaz süresi çok kısa. Bazısı çok yatıyor, bazısı yatmıyor mu? Şu anda arkadaşlar bununla ilgili çalışıyor.

Cezaevinde hangi suçlardan hangi tarihlerde ne etkisi olmuş fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz. Bir af değil ama bir fotoğraf. İnfaz sistemi hassas bir konu. Yakın zamanda muhtemelen tüm siyasi partilerle başta MHP ile de oturulur, bunlar masaya konabilir. Amaç suçun önlenmesini sağlamak.MHP'nin teklifini okudunuz mu, destek verdiğiniz unsurlar var mı?Denetimli serbestlik anlamında belli suçlarla ilgili değerlendirilebilecek unsurlar var. Af değil ama. Bu konu partiler üstü bir konu. Hepimizin dramı. Hepimizin ortak sorunu. Siyasetten uzak kalıcı bir şekilde konuşmak lazım. İhtiyaca göre revize edilmeli. Partiye de genel bir sunum yaptık. O çerçevede.

Bazısı çok yatıyor, bazısı yatmıyor mu?

Şu anda arkadaşlar bununla ilgili çalışıyor. Cezaevinde hangi suçlardan hangi tarihlerde ne etkisi olmuş fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz.

Bir af değil ama bir fotoğraf. İnfaz sistemi hassas bir konu.

Yakın zamanda muhtemelen tüm siyasi partilerle başta MHP ile de oturulur, bunlar masaya konabilir. Amaç suçun önlenmesini sağlamak.

"DENETİMLİ SERBESTLİK

Basın mensuplarının "MHP nin teklifini okudunuz mu, destek verdiğiniz unsurlar var mı?" sorusuna ise Bakan Gül şu şekilde cevap verdi:

"Denetimli serbestlik anlamında belli suçlarla ilgili değerlendirilebilecek unsurlar var. Af değil ama. Bu konu partiler üstü bir konu. Hepimizin dramı. Hepimizin ortak sorunu. Siyasetten uzak kalıcı bir şekilde konuşmak lazım. İhtiyaca göre revize edilmeli. Partiye de genel bir sunum yaptık. O çerçevede.

"ihtiyaca göre siz taraftar değil misiniz kişisel olarak?

Af anlamında mağdurlar var. Toplumun ihtiyaçlarına göre.

KAÇ KİŞİYİ KAPSAR?

Kaç kişiyi kapsadığını söylemek erken.

NE ZAMAN ÇIKACAK?

Birkaç aya daha sağlıklı bir şekilde siyasi partilerin kafa yoracağı bir çalışma yapıyoruz. Hassas bir çalışma. Takvimle ilgili bir şey henüz çıkmadı.

GENEL AF NEDİR?

Genel af, kamu yararına uygunluğu anlaşıldığı belli başlı suç çeşitlerinin kovuşturulmasının durdurulması, verilmiş olan cezaların kaldırılması ya da azaltılmasıdır.

Türk Ceza Kanunun 65 maddesinde genel af şu şekilde yer buluyor;

Genel af halinde, kamu davası düşer, hüküm verilen cezalar bütün neticeleri ile birlikte ortadan kalkar.

Özel af ile birlikte hapis cezasının infaz kurumunda çektirilmesine son verilebilir veya infaz kurumunda çektirilecek sürenin kısaltılması sağlanır veya adli para cezasına çevrilebilir.

Cezaya bağlı olan ya da hükümde belirtilen hak yoksunları, özel affa rağmen etkisini sürdürür.

74. maddeye göre genel af, özel af ve şikayetten vazgeçme gibi durumlarda veya adli para cezasının geri alınmasını gerektirmez. Genel af halinde yargılama giderleri de istenmez.

Türkiye’de genel af örnekleri bir hayli fazladır. Örneklerle konumuzu daha da anlaşılır hale getirelim. Hatırlayacak olursanız 6 Şubat 2003 tarihinde cezaların ertelenmesi sağlanmıştı. Başka bir örnek vermek gerekirse, 27 Nisan 2002 tarihine kadar işlenen suçlardan dolayı hapis cezasına mahkum edilenlerin, 4758 numaralı kanun gereği toplam cezaları on yıl indirilmiştir. Dikkat ettiğimiz kadarıyla genelde genel aflar hükümet değişiklikleriyle gündeme gelmektedir ve bu dönemlerde gerçekleşmektedir.

Genel af çıkmasıyla birlikte, soruşturması yürütülen ve henüz dava açılmayan soruşturmalarla ilgili davalar açılmaz. Hakkında hüküm verilip henüz kesinleşmeyenlerin ve davası açılıp mahkemeye devam edenlerin hakkında davaları düşmesine karar verilir.

RAHŞAN AFFI NEDİR?

Asıl adı Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası olan 22 Aralık 2000’de Rahşan Ecevit’in önerisiyle çıkartılmış, devlete işlenen suçların dışındaki suçlara erteleme ve şartlı salıverme getiren yasadır. Bu yasa kamuoyunda Rahşan Affı olarak biliniyor.

9 Aralık 2000’de ölüm orucu eylemlerini sona erdirmek için başlatılan Hayata Dönüş Operasyonu’nda 3 gün sonra gibi bir kısa sürede bu yasa çıkartıldı. Cezaevlerinden yer kalmadığı için çıkartılan bu af yasasının ardında 70 bin kişilik cezaevlerinin nüfusu 40 bine kadar düşmüştür. Ancak bu sayı 3 yıl içinde 20 bin artarak 64 bine ulaşmıştır.

Bu yasayla birlikte yaklaşık 23 bin hükümlü aftan yararlanarak salıverildi. Yasanın kapsamının değişmesiyle birlikte bu sayı 45 bini buldu. 2005 yılında 4 bin 715 kişi hakkındaki dava af yasası çerçevesinde ertelenmesi ortaya çıktı bu yüzden Rahşan Ecevit, yaptığı affı bu şekilde tanımlamıştı; “Ben affı garibanlar için istedim, katiller yararlandı”

Afla ilgili son dakika gelişmelrini ve daha fazla haberi sitemizden takip edebilirsiniz

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den AF AÇIKLAMASI

Meclis'ten arkadaşlarımızın hazırladığı tasarı duruyor. Bununla ilgili çalışmalar tamamlandı. Meclis'te gündeme alınması için bekliyoruz. Kanaatimiz olarak da af yasasının çıkmasında ülkemiz açısından fayda vardır.

Özel Af Nedir?

Genel af, kamu davasının düşmesi veya ceza mahkumiyetinin tüm neticeleriyle birlikte ortadan kalkması sonucunu doğuran bir ceza hukuku kurumudur. Özel af, kesinleşmiş hapis cezasının cezaevinde infaz edilmesinden vazgeçilmesi veya cezaevinde infaz edilecek sürenin azaltılması veya hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesini sağlayan bir ceza hukuku kurumudur

Af, suçun hukuki neticelerini etkileyen TBMM veya belli durumlarda Cumhurbaşkanlığı tarafından tanzim edilen bir idari karar veya yasama faaliyetidir. Özellikle vurgulayalım ki, af, ister özel af ister genel af olsun, bir suça ilişkin özel hukuka dair taleplerin hak sahibi tarafından ileri sürülmesini engellemez. Hiçbir af türü, bir haksız fiil olan suçun varlığını ortadan kaldırmaz. Bu nedenle, özel veya genel affa rağmen suç sebebiyle mağdur olan kişiler özel hukuktan kaynaklanan maddi ve manevi tazminat davası açma haklarını süresi içinde her zaman kullanabilirler.

Genel veya özel af halinde ödenen adli para cezaları veya müsadere edilen şeyler geri istenemez

Kamuoyunda “kısmi af” , “şartlı af” şeklinde tartışılan ifadelerin hukuki bir karşılığı yoktur. Çünkü, gerek genel af gerekse özel af mahkumların bir kısmını etkileyecek biçimde düzenlenebilir

AFLA İLGİLİ YENİ GELİŞME

AK Parti, af düzenlemesinin çerçevesinin daraltılarak, yerel seçimlerden sonra gündeme getirilmesini kararlaştırdı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...