Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Temmuz 2022 22:54 - Güncelleme : 10 Temmuz 2022 00:49

AFAD İstanbulluları mesajla uyardı: Yağış başladı

Son dakika haberi: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD), aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu 21 il için yapılan kuvvetli yağış uyarısında bulundu. AFAD, Pazar günü için İstanbulluları mesajla uyararak, "İlinizde yarından itibaren şiddetli yağış beklendiğinden, dere yatakları ve riskli alanlardan uzak durulmalı, acil durumlarda 112 aranmalıdır." dedi. AFAD'ın uyarısının ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağış başladı.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
AFAD İstanbulluları mesajla uyardı: Yağış başladı
afad,yağış,hava durumu

AFAD'dan yapılan son uyarılara göre, aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu 21 ile kuvvetli yağış geliyor.

AFAD’dan yapılan açıklamada,

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Pazar günü ilk saatlerden itibaren, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale’nin doğusu ile zamanla Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ile Kastamonu, Sinop ve Bartın’ın iç kesimleri; Ankara, Eskişehir ve Çankırı; Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Çorum’un batısında Kuvvetli Yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" ifadeleri kaydedildi.

"ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR"

İstanbul'daki vatandaşlara akşam saatlerinde AFAD'dan sağanak yağış uyarısı geldi. AFAD'dan gelen mesajda, 'Dere yatakları ve riskli alanlardan uzak durulmalı' ifadelerine yer verildi.

İşte AFAD tarafından gönderilen SMS uyarısı:

"İlinizde yarından itibaren şiddetli yağış beklendiğinden, dere yatakları ve riskli alanlardan uzak durulmalı, acil durumlarda 112 aranmalıdır."

YAĞIŞ BAŞLADI

AFAD'ın uyarısının ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağış başladı. Taksim'de sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşların evlerine gitmek için koşturduğu görüldü.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...