Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Temmuz 2020 17:43

AFAD nedir / AFAD'ın açılımı / AFAD son depremler / Nasıl AFAD gönüllüsü olunur

Deprem, sel, çığ gibi doğal afetler sonrası yardıma koşan AFAD'ın açılımının ne olduğu, görevlerinin ne olduğu ve depremlerle ilgili yaptığı bilgilendirmeler merak konusu oldu. AFAD ile ilgili önemli detaylar haberimizde...

AFAD nedir / AFAD'ın açılımı / AFAD son depremler / Nasıl AFAD gönüllüsü olunur
AFAD,AFAD nedir,AFAD açılımı,AFAD deprem bilgileri,son deprem bilgileri,AFAD gönüllü,AFAD gönüllüsü nasıl olunur,AFAD başvuru,AFAD deprem,son depremler

Doğal afetlerde vatandaşların yardımına koşan ve kriz masası yönetimi ile süreç yönetimi yapan AFAD vatandaşların merak konusu oldu. AFAD hakkında araştırma yapanlar, AFAD nedir? AFAD açılımı nedir? AFAD iletişim numaraları nedir gibi konuları araştırdı.

AFAD NEDİR?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı veya kısa adıyla AFAD; 29 Mayıs 2009 tarih ve 5902 sayılı kanunun 17 Haziran 2009'da Resmî Gazete'de yayımlanmasıyla; İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü (SSGM) ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü (TAY) yerine kurulan afet ve acil durum yönetimi kurumudur. Kurum Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak çalışmaktadır. Afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmek, kurumun temel görev ve amacıdır.

AFAD AÇILIMI NEDİR?

AFAD'ın açılımı, Afet ve Acil Durum Yönetimi'dir.

AFAD DEPREM BİLGİLERİ

AFAD'ın depremle ilgili yaptığı açıklamalar ve detaylara kurumun resmi sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilinir.

AFAD SON DEPREMLER

AFAD GÖNÜLLÜLÜK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR

Gönüllülük sistemine başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla (https://gonullu.afad.gov.tr) portalına yönlendiriliyor.

Adaylar, gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebiliyor.

AFAD Gönüllü Eğitim Programı, çevrimiçi eğitimler, yüz yüze eğitimler ve saha eğitimlerinden oluşuyor.

Gönüllüler, afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında görev alacak şekilde, yetkinlikleri ve aldıkları eğitime göre üç ayrı seviyede sınıflandırılıyor.

'Temel AFAD Gönüllüsü Eğitim Programı', 'Destek AFAD Gönüllüsü Eğitim Programı' ve 'Uzman AFAD Gönüllüsü Eğitim Programı' ile seviye seviye AFAD gönüllülerinin eğitilerek afet farkındalığının artırılması, afet ve acil durumlar karşısında toplum direncinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Sistem, vatandaşların afet ve acil durumların her safhasında görev alabilecek AFAD gönüllüsü olmasına imkan tanıyor.

Böylece her vatandaşın yakınlarında, afet ve acil durumlar konusunda yeterli eğitim ve beceriye sahip, ne yapacağını bilen bir AFAD gönüllüsü bulunabilecek.

Gönüllülere, sertifikasyon seviyelerine göre profesyonel AFAD ekipleriyle saha çalışmalarına katılabilme imkanı da tanınıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...