Tgrt Haber
22 Ağustos 2021 07:50

Afganistan diplomasisi: Türkiye gelişmeleri yakından takip ediyor

Ankara, ülkede durumun normale dönmesi ve bir an önce güvenliğin sağlanması için elinden geleni yapıyor.

Afganistan diplomasisi: Türkiye gelişmeleri yakından takip ediyor
Afganistan,diplomasi,Ankara,çavuşoğlu

Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesinin ardından gelişmeleri yakından takip eden Ankara, ülkede durumun normale dönmesi ve bir an önce güvenliğin sağlanması için yoğun çaba gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu birçok mevkidaşıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan da İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis.  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Merkel ve Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile telefon diplomasisinde bulundu.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN 15 GÖRÜŞME

Çavuşoğlu ise son 6 günde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in yanı sıra 14 ülkenin dışişleri bakanları ile görüştü. ABD, Rusya, Çin, Almanya, Azerbaycan, Katar, Özbekistan, Tacikistan, Danimarka, Gürcistan, Hırvatistan, Güney Kore ve Avustralya Dışişleri Bakanları ile telefonla Afganistan’daki gelişmeleri değerlendiren Çavuşoğlu, ayrıca resmî temaslarda bulunmak üzere gittiği Ürdün’de de, Ürdünlü mevkidaşı ile bir araya gelerek konuyu değerlendirdi. Çavuşoğlu, ayrıca Ürdün Kralı II. Abdullah tarafından da kabul edildi. Çavuşoğlu önceki gün de video konferans yoluyla, Afganistan konulu NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katıldı. NATO üyesi ülkelerinin Dışişleri Bakanları ile Afganistan’daki son durum, Afgan göçü ve bundan sonra atılacak adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...