Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2021 00:19

Afrin'de hastaneye bombalı saldırıya Türkiye'den tepki

Suriye'nin Afrin kentinde terör örgütü YPG/PKK'nın düzenlediği füzeli saldırıda onlarca ölü ve yaralı olduğu belirtildi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı hain saldırıya ilişkin kınama mesajı yayınladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de saldırıyı lanetlediklerini ifade etti.

Afrin'de hastaneye bombalı saldırıya Türkiye'den tepki
afrin,,pkk,,ypg,,hastane,,saldırı,,türkiye,,tepki,,kınama,,dışişleri bakanlığı,,ömer çelik,

Terör örgütü PKK/YPG kanlı eylemlerine bir yenisini daha ekledi. PKK'nın Suriye uzantısı YPG, Afrin kent merkezinde bulunan bir hastaneye 2 füzeyle saldırı düzenledi. Saldırı sonucu gelen ilk bilgilere göre 18 sivil yaşamını yitirdi, 30'dan fazla kişi de yaralandı.

Sivillerin açıkça hedef alındığı terör saldırısına Türkiye'den tepki gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı, PKK/YPG/SDG terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıları şiddetle kınadığını bildirdi. Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Afrin şehir merkezine ve Suriye Amerikan Tıp Derneği destekli El Şifa Hastanesine ve Acil Bölümü’ne bugün (12 Haziran) PKK/YPG/SDG tarafından Tel Rıfat’tan yapılan, aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Hayatını kaybeden Suriyeli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Masum sivilleri ve Suriye halkına her koşulda hizmet vermek için yılmadan çalışan sağlık çalışanlarını top ve füzeyle hedef almaktan çekinmeyen PKK/YPG/SDG, terör örgütü kimliğini ve kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu itibarla, uluslararası toplumu gerçekleri görmeye, farklı isimler altında faaliyet gösteren bu terör örgütüne desteklerini sonlandırmaya davet ediyoruz. Milli güvenliğimize ve Suriyeli sivillere tehdit teşkil eden tüm terör örgütleriyle her zaman ve her yerde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK: SALDIRIYI LANETLİYORUZ

Teröristlerin saldırısına bir tepki de AK Parti'den geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda YPG/PKK'nın insanlık düşmanı olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. Çelik'in paylaşımı şöyle:

"Afrin’de Şifa Hastanesini hedef alan ve çok sayıda sivil Suriyeli kardeşimizin ölümüne ve yaralanmasına neden olan YPG/PKK insanlık düşmanı bir terör örgütü olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. DEAŞ terörüne karşı YPG/PKK terörünü desteklediğini söyleyen ülkelerin bu desteğe son verme zamanı gelmiştir ve dahi geçmektedir. Masum sivilleri ve hastaneyi alçakça hedef alan bu saldırıyı lanetliyoruz. Türkiye olarak PKK ve uzantılarıyla mücadelemiz sürecektir. Sn Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bu mücadele noktasında terörün her türlüsüne karşı topyekün mücadele verilmelidir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...