Tgrt Haber
05 Şubat 2023 09:42 - Güncelleme : 05 Şubat 2023 11:53

Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü devrildi: 8 ölü, 35 yaralı

Diyarbakır’dan Bodrum’a giden otobüs, Afyonkarahisar Dinar Haydarlı mevkiinde devrildi. Kazada, 8 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi ise yaralandı. Afyonkarahisar Valiliği de kazaya ilişkin açıklamada bulundu.

,Diyarbakır,Bodrum,otobüs,kaza

Diyarbakır’dan Bodrum’a giden, sürücüsü ve plakası henüz öğrenilemeyen yolcu otobüsü, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucunda Afyonkarahisar Dinar Haydarlı yol ayrımı Karabedir Kavşağı'nda devrildi. Kazada, 8 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi ise yaralandı.

Kazanın ardından bölgeye giden ekipler, ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, ambulanslarla Dinar ve Afyonkarahisar'ın yanı sıra çevredeki hastanelere sevk edildi.

Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü devrildi: 8 ölü, 35 yaralı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Afyonkarahisar Valiliği'nden kazaya ilişkin yapılan açıklamada, şu sözler kullanıldı:

"Dinar ilçesi Çay- Dinar yolu Karavezir rampası mevkisinde Diyarbakır'dan Bodrum'a seyir halinde bulunan bir yolcu otobüsü (3 mürettebat, 40 yolcu) şöforün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak devrilmiştir.

Olay yerine ambulans, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri ivedilikle görevlendirilmiştir.

Kazada 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

Yaralılar bölgedeki hastanelere sevk edilmiş olup tedavileri sürmektedir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz" 

Öte yandan, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü devrildi: 8 ölü, 35 yaralı

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...