Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Aralık 2013 11:41

Ağabeyini 8 yıldır şırıngayla besliyor

Balıkçılık yaptığı sırada fenalaştıktan sonra beyin ameliyatı geçiren ve hala bilinci kapalı olan hasta, 8 yıldır kardeşinin fedakarlığı ve bakımı sayesinde hayata tutunuyor.

Ağabeyini 8 yıldır şırıngayla besliyor
çanakkale, eceabat, ilker aksu, Ağabeyini, 8 yıldır şırıngayla besliyor, fedekarlık,

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde 8 yıl önce balıkçılık yaptığı sırada fenalaştıktan sonra beyin ameliyatı geçiren ve hala bilinci kapalı olan İlker Aksu, kardeşinin fedakarlığı sayesinde hayata tutunuyor. Kendisini ağabeyinin bakımına adayan kardeşi Turan Aksu, devletin desteğiyle bugüne kadar 18 bin kutu mamayı sıvı hale getirip, şırıngayla ağabeyine gıda takviyesi yaptı. Aksu, 8 yıl önce balıkçılık yaptığı teknesinde aniden fenalaştı. Hastaneye kaldırılan ve beyninden ameliyat edilen Aksu, tüm müdahaleye rağmen, bilincini kaybetti. O günden beri yatağa bağımlı hale gelen Aksu'nun bakımını kardeşi Turan, annesi Hayriye Aksu üstleniyor. Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, eşi Özlem Dayan ve Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Aksu ailesini evlerinde ziyaret etti.
Turan Aksu, ziyaret sırasında 8 yıldır yaşadıklarını Kaymakam Dayan'a anlattı. Kendisinin çok büyük bir sınavdan geçtiğini belirten Aksu, "Günde 4 öğün ikişer kutu mama yanında yoğurt, su ve diğer kuru yiyecekleri sıvı hale getirip, 15 kez şırınga yardımıyla midesinden besliyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...