Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ağustos 2015 18:55

Ağrı saldırısında 4 kişi gözaltına alındı

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde Karabulak Jandarma Karakolu'na PKK'nın 2 ton patlayıcı yüklü traktörle düzenlediği saldırıya, yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle köyde 4 kişi gözaltına alındı.

Ağrı saldırısında 4 kişi gözaltına alındı
ağrı, gözaltı, saldırı,

Karakolun yeniden hizmete girmesi için çalışmalar başlatılırken, 'geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan edilen, teröristlerin yuvalanmaya çalıştığı Ağrı ve Tendürek Dağlarına karadan ve havadan operasyonlar sürdürülüyor. Doğubeyazıt'a 15 kilometre uzaklıktaki Iğdır karayolu kenarında bulunan Karabulak Köyü Jandarma Karakoluna 2 Ağustos günü saat 03.00'de 2 ton patlayıcı madde yüklü bulunan traktörle saldırı düzenleyen terörist, nöbetçi Jandarma erleri Medet Mat ve Mansur Cengiz'in şehit olmasına, 20 metre kadar ötede bulunan yatakhanede uyuyan 31 Mehmetçiğin yaralanmasına neden oldu. Yaralılar Doğubayazıt'ta tedavi altına alınırken durumları ağır olanlar askeri helikopterlerle Erzurum'a nakledildi. Erzurum'daki Mareşal Çakmak Asker Hastanesiyle Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde yaralıların tedavi sürüyor.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Karabulak Jandarma karakoluna yapılan saldırıyı planlayan terör örgütünden bir grubun, önceden Karabulak köyüne sızdığı, patlamayla birlikte karakolu uzun namlulu silahlarda taradığı belirlendi. Saldırının ardından soruşturmayı sürdüren güvenlik kuvvetleri, yeni detaylar ortaya çıkardı. Jandarma karakolunun arka tarafında bulunan evlerden birinde oturan 4 kişi, teröristlere yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Traktörle taşıdığı 2 ton patlayıcıyı patlatarak 2 askerin şehit düşmesine, 31 askerin yaralanmasına neden olan eylemcinin kimliğini belirlemek için parçalanan cesetten alınan örnekler, İstanbul ve Ankara'daki Adli Tıp Kurumlarına gönderildi. Eylemciyi, belirlemek için DNA testi de yapılacak. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği konusunda resmi bir açıklama yapılmazken, terör örgütüne yakın bir internet sitesinde eylemi 'Andok Eriş' kod adlı Van nüfusuna kayıtlı Murat Bütün'ün gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

Bu arada traktörle yapılan yapılan saldırının ardından bugün çevrede alınan geniş güvenlik önlemleri altında karakolda onarımına başlandı.

AĞRI VE TENDÜREK'TE HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

Öte yandan Ağrı Valiliğinin bölgede meydana gelen olayların ardından Ağrı Dağı ve Tendürek Dağını 15 gün süreyle 'Geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan etmesinin ardından askeri hareketlilik arttı.

Kararın ardından sabah saatlerinden itibaren Kobra ve Sikorsky helikopterler, Doğubayazıt'ta konuşlanan 1'inci Mekanize Piyade Tugay’ından havalanarak Ağrı ve Tendürek Dağında doğru uçuşlar gerçekleştiriyor. Ağrı Dağı’nın karşısında bulunan tepelerde askeri mevziler oluşturuluyor. Havadan ve karadan sürdürülen askeri hareketlilik, Ağrı Dağı eteklerinde yaşayan köylüleri pek etkilemiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...