Tgrt Haber
07 Ağustos 2015 16:17

Ağrı'da teröristler 5 TIR'ı ateşe verdi

Ağrı'nınTendürek Geçidi'nde araçları durduran teröristler 5 TIR'ı yaktı. Diyarbakır Bismil'de de teröristler 3 tırı ateşe verdi.

Ağrı'da teröristler 5 TIR'ı ateşe verdi
TIR,

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Geçidi'nde yol keserek 5 TIR'ı ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.
Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında bulunan Tendürek Geçidi'nde yol kesen terör örgütü PKK üyeleri, 5 TIRı durdurdu.
Sürücülerini indirdikten sonra araçları ateşe veren teröristler, olayın haber alınması üzerine bölgeye giden güvenlik güçlerine uzun namlu silahlarla saldırdı.
Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırıda, teröristlerin yakalanması için havadan ve karadan başlatılan operasyon devam ediyor.
Diyarbakır'da 3 TIR ateşe verildi 
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca 3 TIR ateşe verildi.
Alınan bilgiye göre, ilçede yol kesen örgüt mensupları Diyarbakır Bismil karayolunun Köseli köyü mevkisinde 3 TIRı durdurdu. Teröristler sürücülerini indirdikten sonra araçları benzin dökerek ateşe verdi.
Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nın (TOMA) müdahale ettiği yangında 3 TIR kullanılamaz hale geldi.
Bingöl
Teröristler, Bingöl- Erzurum karayolunda seyir halindeki Bingöl Emniyet Müdürlüğüne ait zırlı araca Ilıcalar mevkisinde roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Polisin karşılık verdiği saldırıda can kaybı ve yaralanma meydana gelmedi, araçta hasar oluştu.

Teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.

Siirt

Siirt'te dün gece Vor istasyonuna uzun namlulu silahlar ve el bombası ile gerçekleştirilen saldırıyla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Siirt Havaalanı Müdürlüğüne bağlı Gökçebağ beldesindeki Vor istasyonuna gerçekleştirilen saldırının görgü tanığı olan özel güvenlik görevlileri, saldırının nöbet değişimi sırasında gerçekleşmesi nedeniyle silahlarını teslim almadıkları için teröristlere karşılık veremediklerini belirtti.

Saldırıyı önleme girişimlerine rağmen teröristlerin binaya önce el bombası attıklarını daha sonra silahla ateş açtıklarını anlatan özel güvenlik görevlileri, teröristlerin hem silahlarına hem de telefonlarına el koyduğunu söyledi.

Bu arada Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Vor istasyonuna saldıran teröristlerin yakalanmasına yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

İstasyonun dün gece 23.30 sıralarında yakıldığı ifade edilen açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensupları istasyonda görevli özel güvenlik görevlilerini bir araya topladıktan sonra istasyonu ateşe vermiştir. Olayda can kaybı yaşanmamıştır. Olayla ilgili bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı" bilgisi verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...