Tgrt Haber
04 Haziran 2014 17:24

Ahmet Davutoğlu'ndan flaş açıklama

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: "UNESCO kültürel miras komitesine Türkiye büyük bir oy farkıyla seçildi" dedi.

Ahmet Davutoğlu'ndan flaş açıklama
ahmet davutoğlu,kültürel miras,unesco,

Türkiye, İtalya ve Fransa’nın rakibi olduğu UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komitesi'ne seçildi.UNESCO'nun internet sitesinden yapılan açıklamada "Hükümetlerarası Komite'ye, İspanya'nın ayrılmasıyla 1. Grupta boşalan sandalye kapsamında gerçekleştirilen seçimlere katılan Türkiye, Sözleşmeye taraf olan 158 ülke tarafından gerçekleştirilen seçimlerde 72 oy olarak seçimi kazanmış ve böylelikle 2014-2018 döneminde Komite'de yer almaya hak kazanmıştır" denildi.
2003 tarihli Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunmasına Yönelik Sözleşmesi kapsamında 2-5 Haziran tarihler arasında Paris'teki UNESCO Genel Merkezi'nde Sözleşmeye Taraf Devletler 5. Genel Kurulu düzenlenirken bugün de Genel Kurul kapsamında Sözleşmenin karar verici ve uygulayıcı organı olan Hükümetlerarası Komite'de görev alacak yeni üyelerin belirlendiği seçimler gerçekleştirilmişti.
Açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:"Somut olmayan kültürel mirasın araştırılmasını, derlenmesini, arşiv ve dokümantasyon merkezlerinin oluşturulmasını, müzelerinin kurulmasını, öğretim kurumlarında ders olarak okutulmasını, kitle iletişim araçlarında olumlu kültür değerleri olarak yer verilmesini ve kuşaklar arasında ortaya çıkan kopuklukları giderecek tarzda etkin biçimde değerlendirilmesini, temel amaçlar ve eylem planları arasında gören Sözleşmeye Türkiye 2006'da taraf olmakla beraber, 2014 itibarıyla Sözleşmeye Taraf devlet sayısı 161 olmuştur."
"TÜRKİYE LİSTEYE GİRECEK MİRASLARI BELİRLEYECEK"
Türkiye'nin seçilmesinin ardında Twitter adresinden sonuçları duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin adaylık yarışından 142 ülkeden 72'sinin oyunu alarak birinci çıktığını ve bu başarıda emeği geçen herkesi kutladığını belirtti.Çelik, "İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili listesinde 11 unsuru bulunan Türkiye, artık listeye girecek mirasları belirleyecek" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...