Tgrt Haber
14 Haziran 2014 20:19

Ahmet Türk'ten 'kaygı verici' açıklama

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, IŞİD'in Musul'u ve birçok bölgeyi işgal etmiş olmasının kaygı verici nokta olduğunu söyledi.

Ahmet Türk'ten 'kaygı verici' açıklama
insan hakları derneği, IŞİD, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Musul işgali, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

Kentteki otelde düzenlenen İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesinin 10. olağan kongresine katılan Türk, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde birçok şeyin değiştiğini ancak insan hakları ihlallerinde duyarlılığın azaldığını savundu. Ortadoğu'da mezhepsel çatışmaların, diktatörlerin ve radikal İslam grupların adeta halkları teslim aldığını kaydeden Türk, şöyle konuştu: "Demokrasiden nasibini almamış veyahut demokratik kültüre sahip olamayan ülkelerin verdikleri mücadelenin sonuçsuz kaldığını görüyoruz. Suriye'de diktatörlere karşı mücadele yapılırken bakıyoruz ki demokrasi güçleri gelişmiyor. Tam tersi diktatörlerden daha tehlikeli akımların güç bulduğunu görüyoruz." Demokrasi kültürünün bu dönemde çok öne çıkması gerektiğini vurgulayan Türk, "İşte bugün Rojova'da IŞİD'in halklar üzerindeki baskısı ve katliamları ortadadır. Irak'ta IŞID'in Musul'u ve birçok bölgeyi işgal etmiş olması, halkların geleceği açısından gerçekten kaygı verici noktadır. Bu nedenle Kürtlerin demokrasi için ortak mücadele anlayışının bugün ne kadar geçerli olduğunu görüyoruz" diye konuştu. İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu da insan hakları ihlalinin önüne geçilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimde, Kuzu yeniden İHD Mardin Şube Başkanlığına seçildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...