Tgrt Haber
06 Kasım 2021 10:17

Aile Bakanlığı harekete geçti: Müfredata ‘koruyucu aile’ eklenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruyucu aile sayısını artırmak için harekete geçti. Ortaokul ve liselerde koruyucu aile hizmetiyle ilgili konuların müfredata eklenmesi sağlanacak.

Aile Bakanlığı harekete geçti: Müfredata ‘koruyucu aile’ eklenecek
koruyucu aile,,musa şahin,,TBMM,,koruma altındaki çocuklar,

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruyucu ailelerin sayısını artırmak için önemli çalışmalar başlatmaya hazırlanıyor. Koruma altındaki yaklaşık 23 bin çocuktan 8 bin 242’si koruyucu aile hizmetinden faydalanırken, bunlara devlet tarafından yaklaşık 232 milyon TL destek sağlanıyor.

BAKANLIKLARLA GÖRÜŞMELERE BAŞLANDI 

Bakanlık yetkilileri, İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu bünyesinde oluşturulan Çocuk Hakları Alt Komisyonuna sunum yaptı. Koruyucu aile sayısının artırılması için ilgili bakanlıklarla görüşmelere başladı. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde hastane randevularında öncelik verilmesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde koruyucu aile hizmetiyle ilgili konuların müfredata eklenmesi, Diyanet tarafından koruyucu aile hizmetiyle ilgili tanıtımının yapılması, RTÜK tarafından belgesel, kamu spotu ve programların hazırlanması sağlanacak. Bakanlık tarafından belirlenen deneyimli 430 koruyucu aile, aday aileleri eğitecek, koruyucu aile sistemine dâhil olan aileleri destekleyecek.

VEKİLLERE KORUYUCU AİLE ÇAĞRISI

Öte yandan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Musa Şahin, milletvekillerine de koruyucu aile olun çağrısında bulundu. Şahin ayrıca, koruyucu ailelere giyim yardımı, bakım ödemesi, ve çocuklara harçlık gibi destekler yapıldığını söyledi.

27 BİN 520 ÇOCUK SOKAKTAN KURTARILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sokakta çalıştırılan veya dilencilik yapmaya zorlanan çocukların korunması, eğitimlerinin devamı amacıyla ailelere yönelik rehberlik ve destek çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti. “Çocuk işçiliğine sıfır tolerans” ilkesiyle faaliyette bulunduklarını aktaran Yanık, bu çocukların tespit edilerek uygun sosyal hizmetlerden ve yardımlardan yararlandırılması amacıyla da mobil ekiplerle çalışıldığını söyledi. 320 mobil ekibin oluşturulduğunu bildiren Yanık “Bugüne kadar sokakta çalıştırılan ve dilendirilen 27 bin 520 çocukla ilgili tedbir aldık. 1.078 çocuğun ailesine yasal işlem başlatılırken, 16 bin 145 aileye de rehberlik hizmeti verildi. 7 bin 628 çocuğun ailesine sosyal ve ekonomik destek hizmeti veya maddi destek sağlandı” dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...