Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Haziran 2022 18:24 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 18:59

Son dakika: Aile Bakanlığı harekete geçti: Pınar Gültekin davası istinafa götürülecek

Son dakika haberi: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Pınar Gültekin davasına ilişkin açıklama yaptı. Pınar Gültekin'in katili için verilen indirimin kabul edilemez olduğunu belirten Aile Bakanı Derya Yanık, "Davayı istinaf mahkemesine götüreceğiz" dedi.

Son dakika: Aile Bakanlığı harekete geçti: Pınar Gültekin davası istinafa götürülecek
pınar gültekin

Pınar Gültekin, Muğla’da Cemal Metin Avcı tarafından yayla evinde varile konularak yakılan ve üzeri beton dökülerek öldürülmüştü. Hunharca katledilen Pınar Gültekin Davası’nda karar çıktı. Sanık Cemal Metin Avcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme haksız tahrik indirimine gitti. Müebbet hapis, haksız tahrikle 23 yıla indi. Karar tartışmalara sebep oldu. 

Pınar Gültekin davasında katile haksız tahrik indirimi yapılması gündemin bir numaralı tartışma konusu haline gelirken siyasilerden açıklamalar geliyor. Müebbet cezanın 23 yıl indirilmesi, hapiste kalacağı sürenin ise 14 buçuk yıl olması infiale neden olurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Pınar Gültekin'i genç yaşında hayattan ve sevdiklerinden koparan bu kişinin, indirim olmaksızın en ağır cezayı alması için kararı bakanlık olarak istinafa götüreceğiz" dedi.

BAKANLIK DAVAYI İSTİNAFA TAŞIYACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Pınar Gültekin davasını istinafa götüreceklerini açıkladı.

Bakan Yanık, sosyal medya hesabından, "Muğla'da Pınar Gültekin’i canavarca katleden sanık hakkında verilen cezaya "ağır tahrik" sebebiyle indirim uygulanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Kamu vicdanını ve adalete olan güveni zedeleyici bu karara itiraz etmek, hepimiz için bir vatandaşlık hakkıdır" açıklamasında bulunarak, "En başından itibaren müdahil olup yakından takip etmekte olduğumuz davada, tasarlayarak ve kasten Pınar Gültekin'i genç yaşında hayattan ve sevdiklerinden koparan bu kişinin, indirim olmaksızın en ağır cezayı alması için kararı bakanlık olarak istinafa götüreceğiz" dedi.

"HUKUKİ SÜRECİ HASSASİYETLE TAKİP EDECEĞİZ"

Karara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Mahkemelerin eksik ya da yanlış bulduğumuz kararlarının yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır'' dedi. Atrıca Çelik, hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceklerini belirtti.

"İDAM CEZASI TARTIŞILMALI"

Partisinin grup toplantısında konuya değinen MHP Genel Başkanı Bahçeli , "Cinayet davalarında iyi hal indirimi imkanı tanınmamalı "dedi. Bahçeli, ''Gerekirse bu tip suçlarda idam cezası da tartışılmalıdır" diye konuştu.

''HANGİ VİCDAN KABUL EDECEK?''

Partisinin grup toplantısında konuya değinen bir diğer siyasi ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Karara ''Haksız tahrik indirimini hangi vicdan kabul eder'' sorusunu sorarak tepki gösteren Kılıçdaroğlu, ''Kadınların susmaması lazım. Kadınlara yapılan bütün haksızlıkların karşısında birlikte olmak zorundayız'' dedi.

BAŞSAVCILIKTAN KARARA İTİRAZ

Öte yandan Pınar Gültekin’in ailesi ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı istinaf mahkemesi nezdinde itiraza hazırlanıyor.

Haksız tahrik indirimi kararı sontrası hem Pınar Gültekin’in aile avukatı Rezan Epözdemir, hem de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep eden Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı istinaf mahkemesi nezdindi itiraz etmeye hazırlanıyor.

İSTİNAF YOLUNA GİDİLECEK

Cemal Metin Avcı için verilen 23 yıl hapis kararına itiraz edecek Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Müddeti Muhafaza Talebinde, “Usul ve yasaya aykırı hususları içermesi nedeniyle Muğla 3’üncü ağır Ceza Mahkemesinin 20/06/2022 gün ve 20 Haziran 2020/230 esas ve2020/214 sayılı kararın bozulması için istinaf yoluna gidilecektir. İstinaf layihamızı hazırlamak için gerekçeli kararın Başsavcılığımıza tebliği kamu adına talep olunur” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...