Tgrt Haber
21 Eylül 2014 11:10

Aileleriyle hasret giderdiler

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Yalçın Bakır, Kırklareli'ndeki evine geldi.

Aileleriyle hasret giderdiler
ışid,aile,musul,konsolosluk,

Ankara'dan karayoluyla babası Nazmi, annesi Ayşe, eşi Zehra ile çocukları Esat ve Enes Mert Bakır, kent girişinde polis ekiplerince karşılandı. Emniyet müdürlüğüne ait midibüs ve Türk bayrağının asılı bulunduğu polis araçlarının siren sesleriyle İstasyon Mahallesi'ndeki evine getirilen Bakır'a Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Vekili Ragıp Tunç tarafından çiçek verildi.
Ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen yakınları da Bakır'ın üzerine güller attı. Bakır, daha sonra yakınları ve meslektaşlarıyla hasret giderdi. Bakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, tekrar Türkiye'ye döndüğü için mutlu olduklarını söyledi.Heyecanını kelimelerle anlatamadığını belirten Bakır, ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.Zor günler geçirdiğini dile getiren Bakır, ''Bütün teşkilatım burada hepsinden Allah razı olsun. Diyecek bir şey yok. Şu manzara benim için yeterli. Geldik, vatanımızdayız. Devletimize her zaman güvenimiz tamdır. O konuda hiçbir zaman şüphe duymadık" diye konuştu.
Baba Nazmi Bakı da çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.Çok büyük bir bayram yaşadıklarını anlatan Bakır, "Allah razı olsun, devletten, milletten, herkesten, teşkilattan. Çifte bayram kutlayacağız" ifadelerini kullandı.
"Allah kimseye bu duyguyu yaşatmasın"
Eşi Zehra Bakır ise sevinçli olduklarını anımsatarak, eşine sabır ve şükürle kavuştuklarını dile getirdi.Eşiyle buluştuklarında güzel duygular yaşadıklarını anlatan Bakır, şöyle devam etti:"Allah kimseye bu duyguyu yaşatmasın. Bizim devletimize güvenimiz tamdı. Uzun bir süreç oldu. Zor geçti. Bu süreçte sabretmeyi öğrendik. Sabırla, şükürle bekledik. Çok şükür geldi. Mutluyuz."
Üç aylık kızını ilk kez kucağına aldı
Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Ömer Çil de Hatay'ın Hassa ilçesindeki evine geldi.Üzerinde Türk bayrağı asılı otomobille Hassa ilçesi Girne Mahallesi'ndeki baba evine gelen Çil'i, eşi, anne, babası ve akrabaları karşıladı. Ailesine sarılarak hasret gideren Çil, kaçırıldığı gün dünyaya gelen üç aylık kızı Miray Erva'yı ilk kez kucağına aldığında gözyaşı dökerek öptü.Babası Ali Çil'e sarılarak uzun süre ayrılmayan Ömer Çil, 3 yaşındaki kızı Zeynep'i ise kucağından indirmedi. Çil, eşi Hanife, annesi Sultan Çil ve akrabalarıyla da sarılarak hasret giderdi.Türk bayrakları asılı babaevinin önünde adeta bayram havası yaşayan aile, oğullarının sağ salim geldiği için kurban kesti. Kurbanın kanından da Çil'in alnına sürüldü.Evin önünde oluşturulan çadırdakilerle tek tek tokalaşan Çil, "Söyleyecek bir şey yok. Allahıma hamdolsun bu anı bana yaşattı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Allahım kimseye bu acıyı yaşatmasın" dedi.Baba Ali Çil de çok mutlu olduğunu ve 101 gün boyunca bu anı beklediklerini belirtti. Herkese teşekkür eden baba Çil, gözyaşları içerisinde oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...