Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Nisan 2019 23:58

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: Aradaki fark kapanmaya başlayınca CHP paniğe kapıldı

İstanbul'da CHP'nin itirazı üzerine İstanbul İl Seçim Kurulu birçok ilçede başlanan oy sayım işleminin tedbiren durdurulmasına karar verdi. Bu kararın ardından CHP'nin paniğe kapıldığını belirten AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Gerçek neyse o ortaya çıksın istiyoruz. Bu kadar belge ortadayken CHP olarak siz de endişeniz yoksa gelin herkesin ortasında gerekirse kameralar kurulsun ve gerçek neyse o ortaya çıksın" dedi. ..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: Aradaki fark kapanmaya başlayınca CHP paniğe kapıldı
istanbul,ali ihsan yavuz,ak parti,yerel seçimler,chp

İstanbul'da CHP'nin itirazı üzerine İstanbul İl Seçim Kurulu birçok ilçede başlanan oy sayım işleminin tedbiren durdurulmasına karar verdi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul'da oyların yeniden sayılmasının durdurulması kararının ardından AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Yavuz'un açıklamalarından satır başları:

FARK HIZLI BİR ŞEKİLDE AZALIYOR

"Bu çalışma esnasında gördük ki çok hızlı bir şekilde aradaki fark azalıyor."

CHP PANİĞE KAPILDI

"Bugün maddi hataların düzeltilmesine ilişkin ilçe seçim kurullarına yapmış olduğumuz düzeltme işleminin dışında geçersiz oyların sayımına ilişkin bir de tüm oyların sayımına ilişkin başvuruda bulunduk. Bazıları sayıma karar verdi. Bazı ilçeler de bekletti. İlçe seçim kurullarının özellikle bazı ilçe seçim kurullarının verdiği karar üzerine sayıma başlanılmasının ardından, geçersiz oyların AK Parti lehine yazılmaya başlandığını görünce CHP paniğe kapıldı, soluğu İl Seçim Kurulu'nda aldı. İl Seçim Kurulu da tedbir kararı vererek bu sayımı durdurdu."

"Bir hukukçu olarak il seçim kurulları bugüne kadar herhangi bir tedbir kararı vermemiş bu şekilde. YSK'nın daha önce verdiği karar ve kararlar var. Sayım devam ederken İl Seçim Kurulları durdurma kararı veremez diye."

BU NEYİN KORKUSUDUR

"Böyle bir tablonun oluşması bizleri hayrete düşürdü. Sormak istiyorum, CHP'ye; Bu kadar acelecilik ne dendir? Bu sayımı asla yaptırmayız şeklindeki çıkışlar neyin korkusudur?"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...