Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 May 2021 00:01

AK Parti Grup Başkanvekili Kurtulmuş: İsrail’in saldırısı korkaklığın göstergesidir

Mescid-i Aksa’ya yönelik İsrail’in saldırının bir kez daha yaşanmasının ardından Türkiye’den tepkiler gelmeye devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İsrail’in tutumuna sert tepki gösterirken, “Bu saldırılar korkaklık ve çaresizliğin göstergesidir. Çok sayıda kişinin yaralanması yürekleri kanatan bir durumdur” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Kurtulmuş: İsrail’in saldırısı korkaklığın göstergesidir
AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş,Mescid-i Aksa

Mescid-i Aksa’da İsrail terörü devam ediyor. Geçtiğimiz ramazan aylarında da saldırılarda bulunan İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla cemaate saldırdı. Bu saldırı sonrasında Türkiye’den tepkiler peş peşe geldi. 

RAMAZAN AYLARINDA SALDIRILAR ARTIYOR

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İsrail’deki saldırıya TGRT Haber canlı yayına katılarak sert sözlerle tepki gösterdi. Kurtulmuş, “İsrail’in işgalci, saldırgan tutumuna bugün de şahit olduk. Bu saldırıya bütün insanlık şahit oldu.  Bu saldırılar hiçbir zaman tesadüfen yapılmış değildir. İsrail’in zaman içindeki gerçekleştirdiği tüm saldırıların arkasında zamanlama söz konusudur.  Özellikle ramazan ayı geldiğinde Filistinlilere karşı saldırılar artıyor” dedi.




İSRAİL FİLİSTİNLİLİLERİN ZORLA EVLERİNİ ALIYOR

Bu saldırıların insanlık dışı olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bu saldırılar korkaklık ve çaresizliğin göstergesidir. Çok sayıda kişinin yaralanması yürekleri kanatan bir durumdur. İsrail bu cesareti sessizlik olduğundan dolayı alıyor. BM’nin hangi kararına İsrail uydu? İsrail, Filistinlilerin zorla evlerini alıyor” şeklinde konuştu.

“FİLİSTİN HAKLIDIR VE KAZANACAKTIR” 


Türkiye’nin Filistin’e desteğinin devam edeceğini belirten Kurtulmuş, “Eninde sonunda Filistin kazanacaktır. Çünkü Filistin haklıdır ve kazanacaktır. Başkenti Doğu Kudüs olan tam bağımsız bir Filistin devleti olacak. Türkiye olarak Filistin’e desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...