Tgrt Haber
06 Mart 2015 06:09

AK Parti iç güvenlik paketindeki iki maddeden vazgeçmeyecek

AK Parti, önleme gözaltısı ve polis okullarının kapatılmasını öngören düzenlemelerden vazgeçmeyecek.

AK Parti iç güvenlik paketindeki iki maddeden vazgeçmeyecek
AK Parti, iç güvenlik paketi,önleme gözaltısı

Muhalefetle AK Parti arasında sert tartışmalara konu olan iç güvenlik paketinde talepler doğrultusunda değişiklik yapılması planlanırken, AK Parti yönetimi de kırmızı çizgilerini belirledi. Muhalefet partilerine “Öneriniz varsa getirin değerlendirelim. Tekriri müzakere ile bazı maddelerin değiştirilmesini gündeme getiririz” çağrısı yapan AK Parti toplumsal olaylarda önleme gözaltısı ve polis okullarının kapatılmasını öngören düzenlemeden geri adım atmama kararı aldı. MHP'nin itiraz ettiği jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanması düzenlemesinden de vazgeçilmeyecek.

Savcı iznine gerek olmadan, kişilerin üstü ve aracının mülki amirin görevlendireceği kolluk amirinin yazılı, acele hallerde ise sonradan yazıyla teyit edilmek üzere sözlü emriyle yapılabilmesine ilişkin hüküm de yine geri adım atılmayacaklar arasında sayılıyor. Ayrıca molotofa karşı polise getirilen silah kullanma yetkisinden de vazgeçilmesinin mümkün olmadığı belirtiliyor.
AK Parti yönetimi, muhalefetten gelecek taleplere göre önleme göz altısı düzenlemesinde yer alan 48 saatlik sürenin 24 saate,  hakim kararı olmadan yapılacak telefon dinlemelerindeki sürenin de yine 48 saatten 24 saate düşürülebileceği görüşünde. Ayrıca muhalefetin sert eleştirilerine konu olan valilere verilen bazı yetkilerde ise kısıtlamaya gidilebileceği belirtiliyor. Bu kapsamda, tasarıda valilere verilen,  toplumsal olaylarda mahalli idareler dahil bütün kamu kurum ve kuruluşlarının itfaiye, ambulans, çekici, iş makinesi ve tedbirlerin zorunlu kıldığı diğer araç ve gereçlerinden yararlanabileceği ve buraların personeline görev verebileceğine ilişkin yetkilerin daraltılabileceği belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...