Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Aralık 2018 16:12

Ak Parti- MHP ittifakında son durum

Türkiye yerel seçimlere hazırlanırken AK Parti-MHP arasındaki ittifak çalışmaları hız kazandı. TGRT HABER Ankara Muhabiri Özkan Özcan ittifak çalışmalarıyla ilgili son kulisleri aktardı.

Ak Parti- MHP ittifakında son durum
ak parti,,mhp,,ittifak,,yerel seçimler,,cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan,,devlet bahçeli,
Ankara siyaseti hareketli günler yaşanıyor. Siyasi partiler bir yandan aday belirleme çalışmalarını devam ederken diğer yandan da ittifak çalışmaları sürüyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarıyla yaptığı çalışmalar sonucunda 74 ilin Ak Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Geriye kalan 7 ilin de yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor. 
 
AK PARTİ’NİN İSTANBUL ADAYI KİM?
Başkan adayı açıklanmayan iller arasında İstanbul’da yer alıyor. Ak Parti’nin İstanbul belediye başkan adayının kim olacağı ise herkesin merak ettiği konulardan biri haline geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuyla ilgili biraz daha sabırlı olunması konusunda mesaj verdi.
 
ERDOĞAN, İSTANBUL ADAYI İÇİN BİNALİ YILDIRIM’I İŞARET ETTİ
İstanbul adayı için meclis başkanı Binali Yıldırım’ın ismi geçiyor. Meclis başkanı yıldırım 5 günlük yurtdışı seyahatinin ardından yarın akşam yurda dönüş yapacak. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir kez daha bir araya gelecek. Önümüzdeki haftalarda İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı için meclis başkanı Binali Yıldırım’ın isminin açıklanacağı bekleniyor. Adaylığın açıklanmasının uzamasının nedeni ise meclisteki bütçe görüşmeleri. Çünkü Meclis başkanı Binali yıldırım bütçe görüşmelerini yönetmek istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bütçe görüşmelerini hatırlatarak İstanbul adaylığı için sabırlı olunmasını istemişti. Bu yüzden İstanbul büyükşehir belediye başkan adayının isminin 22 Aralık’tan sonra açıklanması bekleniyor.
 
AK PARTİ’DE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANMAYAN İLLER
Ak Parti’de seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken İstanbul’la birlikte açıklanmayan iller arasında Adana, Mersin, Manisa Aydın, Osmaniye ve Muğla yer alıyor. Bu illerin de MHP ile yapılacak ittifak görüşmeleri sonucunda netlik kazanacak.
 
MHP, AK PARTİ’YE 2 İL DAHA BIRAKTI
AK Parti ve MHP arasında kurulan ittifak masasında çalışmalar sürerken, karşılıklı jestler de netleşiyor. Ankara İstanbul ve İzmir gibi üç büyükşehirde aday çıkarmayacağını ilan eden MHP, iki ilde daha jest yaptı. Daha önce ismi açıklanan 100 aday arasında yer alan Denizli adayı Ebru Leman Kalkan ve Erzurum adayı Serdar Sevimli listeden çıkarıldı. MHP, ittifak anlaşması gereği bu illerde Ak Parti’nin adaylarını destekleyecek.
 
AK PARTİ, MHP’NİN JESTİNE NASIL KARŞILIK VERECEK
Ak Parti’de adayı açıklanmayan iller arasında Aydın ve Muğla yer alıyor. MHP’nin Denizli ve Erzurum jestine karşılık Ak Parti’nin de MHP’ye bu illeri bırakması bekleniyor. Ayrıca diğer yandan da her iki partinin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcıları Mehmet Özhaseki ve Sadir Durmaz’ın geriye kalan 4 il; Adana, Mersin, Manisa ve Osmaniye üzerinde çalışmaları bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle bu dört ilde MHP’nin adaylarının desteklenebileceğini ileri sürdü ve karşılıklı jest yapılabileceğini söyledi.    
 
BAHÇELİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ NE ZAMAN?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli karşılıklı jest yapılabileceğini belirtmişti. Karşılıklı jestlerin hangi illerde olacağı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüşmesinde kesinlik kazanacak. İki parti de yerel yönetimlerdeki çalışmaların tamamlanmasını bekliyor.
 
Ak Parti- MHP ittifakında son durum
İttifak görüşmelerinin yapıldığı toplantı odası
 
Yerel seçimlere doğru gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lider Devlet bahçeli arasında yapılması planlanan görüşmeye çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada görüşmenin tarihiyle ilgili hafta içini işaret etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...