Tgrt Haber
04 Şubat 2021 15:28

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik:"ABD makamlarına öncelikle ülkelerindeki resmî güvenlik güçleri tarafından yapılan sistematik ırk ayrımcılığı ile mücadele konusunda hassas olmalarını öneriyoruz. Türkiye’deki gelişmeler hakkında açıklama yaparken içişlerimize müdahale anlamına gelen bir dilden kaçınmalıdırlar."

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten tepki
ÖMER ÇELİK,TEPKİ

Çelik, sosyal medya paylaşımında, ABD Dışişleri Bakanlığının açıklamasını değerlendirdi. Açıklamanın diplomatik teamüllere aykırı olduğunu ve Türkiye'nin iç işlerine müdahale anlamına geldiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Bu açıklama siyasi bir açıklamadır ve demokrasi konusunda bir hassasiyet olarak kabul edilemez. Bu açıklamayı iç işlerimize müdahale olarak görüyor ve reddediyoruz. Demokrasi konusunda hassasiyet göstermek istiyorlarsa öncelikle PKK'nın silah altına aldığı çocuk savaşçıları görmezden gelmemeliler. Ayrıca ABD Dışişleri, Diyarbakır annelerinin vicdan nöbeti hakkındaki soruları geçiştirmemelidir. Demokratik hassasiyetin gereği bunlardır. ABD makamlarına öncelikle ülkelerindeki resmi güvenlik güçleri tarafından yapılan sistematik ırk ayrımcılığı ile mücadele konusunda hassas olmalarını öneriyoruz. Türkiye'deki gelişmeler hakkında açıklama yaparken iç işlerimize müdahale anlamına gelen bir dilden kaçınmalıdırlar." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...