Tgrt Haber
23 Ağustos 2019 16:11

AK Parti'den Emine Bulut cinayeti açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Emine Bulut cinayeti) Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda hassasiyetinin altını çizdi" dedi.

AK Parti'den Emine Bulut cinayeti açıklaması
ak parti,ömer çelik,emine bulut

AK Parti MKYK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Emine Bulut cinayetine ilişkin "Özellikle kadına ve çocuğa dönük şiddete karşı yeri göğü inletmemiz lazım." dedi. 

Çelik, "7. Olağan Kongre sürecimiz 7 Ekim 2019 itibarıyla başlayacak." diye konuştu. 

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığı, uluslararası hukukun her maddesine uygundur." dedi. 

Emine Bulut cinayetine değinen Çelik şunları söyledi:

EMİNE BULUT CİNAYETİ
"Aile bakanlığımız harekete geçti. evladımız psikologların gözetiminde tanıdıklarının yanında. Bakanlığımız konuya müdahil olacaktır. En yüksek cezayı alması hepimizin temennisi. Birilerinin ona yardım etmek yerine görüntüleri kaydetmesi de ele alınmalı. Bir insan hayatını kaybetmek yerine birileri görüntü almak işini nasıl yapıyor? Kadın cinayetleriyle ilgili üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

'HER TÜRLÜ GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNE HAZIRIZ'
Sosyal medyada görüntülerin bu şekilde yayılması, çocukların nasıl etkileneceğinin iyi anlaşılması gerekiyor. Sosyal medyada vahşet kültürüne karşı nasıl bir hassasiyet oluşturulabilir, AK Parti olarak her türlü görüş alışverişine hazırız. Her türlü şiddet kültürü toplumda mahkum edilmeli.

AK PARTİ'NİN 18. YIL KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ
AK Parti'nin 18. kuruluş yıldönümüne de değinen Çelik, "Darbe girişimlerini başka terör saldırılarını milletimizin desteğiyle aşmasını bildik. Askeri vesayete, yargı vesayetine sığınmak isteyenlerin milletten geçer not alamadıkları görülmüştür" dedi. 

'TÜRK EKONOMİSİNDE DEVRİM NİTELİĞİNDE ADIMLAR ATILDI'
"Emniyet kemeri kullanımın arttırılması duyarlılığını yüksek düzeyde tutalım diye değerlendiriyoruz. Bugün 18. kuruluş yıldönümümüzün kutlanacağı bir gün. MKYK sorası kutlamayı düşündük. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1-2 saat sonra bu konuda bir konuşması olacak. Sayın Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde 'Erdemliler Hareketi' diyerek yola çıkmıştık. Türkiye'nin meselelerini çözecek bir siyasi arayış içerisindeyken AK Parti kuruldu. Demokratik dönüşüm ve değişim gerçekleşti. Etrafımızdaki olaylara müdahil olma, Türkiye'nin dış politikadaki etkinliği arttırıldı. Türk ekonomisinin dünyayla entegrasyonu konusunda devrim niteliğinde adımlar atıldı."

EKONOMİDEKİ SON GELİŞMELER
"Tarihin en büyük finansal saldırılara karşı karşıya kalmamıza rağmen bütün bunlardan çıkmasını bildik. Demokrasinin gücü arttıkça istikrar devam ettikçe bu gelişim dönüşüm gerçekleştirilmektedir. Önümüzdeki dönemde demokratik siyaseti derinleştirdikçe çok daha iyi noktalara imza atacağımız açıktır. CHP Doğu Akdeniz'deki askeri varlığımızı, oradaki sondaj gemilerimizi görmeyenlerin tabii ki ekonomideki rakamları görmesini beklemiyoruz."

SURİYE'DE GÜVENLİ GÖLGE
"Suriye'de güvenli bölge kurulması seçeneği uzun bir süredir dile getiriliyor. Bu güvenli bölge terör örgütünün sınırlarımızdan uzaklaştırılmasını sağlayacak yeterli derinlikte ve Türkiye'nin kontrolünde olmalı. PYD/YPG unsurları bu bölgede olmamalıdır. Güvenli bölge barış koridoru olacak, göç akımının durdurulması için görev icra edecek."

'OLAĞAN KONGRE SÜRECİ 7 EKİM'DE BAŞLAYACAK'

"Arkeolojik kazılarda Mescid-i Aksa'nın statüsünün değiştirilmesine yönelik birtakım adımların atıldığını görüyoruz. Bu şekildeki eylemlerden uzak durmaya davet ediyoruz. İsrail Bakanlığı'nın Mescid-i Aksa'nın statükonun değişitirlmesiyle ilgili bir cümle ortaya atmıştır. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bu tür adımlarla provokasyona imza atmak kimsenin işine yaramayacaktır. Sonu gelmez birtakım çatışmaların tetiklenmesine yol açabilir. Türkiye İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM nezdinde gerekli girişimleri yapmaya devam edecektir. 7. Olağan Kongre sürecimiz 7 Ekim 2019 itibarıyla başlayacaktır"

ABD'NİN PATRİOT TEKLİFİ
"Tekliflerde en önemlisi teknoloji paylaşımı konusunda önemli bir şey göremiyorduk. verilen tekliflerin süresi dolduğu için otomatik olarak düşmüş oldu. Teklifin geri çekilmesi söz konusu değil."

"GÖRÜNTÜLERİN YAYILMASI DA VAHŞET"
"Yasal düzenlemelerle ilgil tartışmadan çok tutumla ilgili problem var. Yasal düzenleme ile ilgili ihtyaç olursa tereddüt edilmez. Yasal düzenlemeler doyurucu düzeyde yapıldı. İşin kültürel duyarlılık kısmı var. Bir kadın çocuğunun gözü önünde ölüyor, birisi sadece görüntüsünü çekmekle uğraşıyor. Nasıl bir vahşet kültürüdür bu? Sosyal medyada bunun birinci sıra olması kıymetli ama görüntülerin yayılması ile hepimiz mücadele etmeliyiz. Görüntülerin yayılması da başlı başına vahşet. Özellikle kadına ve çocuğa dönük şiddete karşı yeri göğü inletmemiz lazım."

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...