Tgrt Haber
07 Nisan 2019 22:08

AK Parti'den kritik seçim ve itiraz süreci açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 31 Mart yerel seçimleri ve itiraz sürecine ilişkin ilgili açıklamalarda bulunuyor. "Ekrem İmamoğlu itiraz sürecini itibarsızlaştırdı. CHP hukuki sürecin akamete uğramasını istiyor" diyen Çelik, İstanbul'daki seçim sonucuna ilişkin ,"İkide bir 'biz kazandık' diyorlar. Peki bu kadar rahatsanız, oyların sayılması konusunda bu telaşınız niye?" sözleriyle CHP'ye yüklendi.

AK Parti'den kritik seçim ve itiraz süreci açıklaması
ömer çelik,ak parti

Çelik'in açıklamaları şöyle;

SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZLAR

Ekrem İmamoğlu itiraz sürecini itibarsızlaştırdı. CHP hukuki sürecin akamete uğramasını istiyor.

Bazı konuları açıklığa kavuşturmamız gerekiyor. Kasten kafa karıştırmaya dönük unsurları takip ediyoruz.

Her gün yeni bir kılıkta önümüze bir takım açıklamalar geliyor.

CHP'nin İstanbul adayı hukuki ve yasal olan itiraz sürecini illegal ve temelsiz göstermeye çalıştı.

İtiraz sürecini küçümsemeye çalışıyorlar. AK Parti'nin kaybolmuş oyları ve diğer partilerin kaybolmuş oyları kayda geçmektedir. Demokrasinin kutsalı olan sandığa sahip çıkma mücadelesinden neden rahatsız olunuyor? Sürekli biz kazandık diyorlar. O zaman bu telaşınız niye? Niçin bu kadar yüksek bir adrenalin ile cevap verme gereği hissediyorsunuz? Eminseniz bırakacaksınız. Yargı denetimi çevresinde sayılacak ve ortaya çıkacak.

Süreç yargı denetimi altında.

'Cumhurbaşkanı ile iyi geçineceğim' gibisinden bir cümle de sık sık tekrarlanıyor. Arkasından da Sayın Cumhurbaşkanımıza çağrı yapılarak, 'sürece katkıda bulunun' diyor. Cumhurbaşkanımız devletin başıdır. Cumhurbaşkanımızı YSK süreci ile ilgili bir müdahaleye çağırmak, 'katkıda bulunun' sözü altında, son derece yanlış, son derece sakıncalı, bir siyasetçinin bilmesi gereken en temel prensiplere aykırı davranıştır.

Sürecin patronu YSK'dır, onlar karar verecek.

CHP'ye ve adaylarına açık bir şekilde söylüyorum, hesap makinesiyle gezeceğinize Anayasa ile gezin.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN VE PARTİMİZİN BİRİNCİLİĞİ TESCİL EDİLDİ"

Her seçimden sonra CHP yöneticilerinin ve sözcülerinin vatandaş AK Parti'ye ne mesaj verdi sözleri odak noktalarının CHP değil AK Parti olduğunu gösteriyor.

Bu hafta son derece vahim açıklamalar yaptılar.

15 seçimdir vatandaşımız bizi birinci parti yaptı, bu bir rekordur. Cumhur İttifakı'nın ve partimizin birinciliğinin açıkça tescil edildiği bu durumda, CHP yöneticilerinin kendilere bakması ve kendilerine verilen uyarıyla uğraşması gerekir.

CHP'ye ve adaylarına açık bir şekilde söylüyorum, hesap makinesiyle gezeceğinize Anayasa ile gezin. Yanılmayalım diye hesap makinası ile çıkıyorsunuz ama eski zihniyetinizi devam ettirerek toplayacağınız yerde çıkarma yapıyorsunuz, böleceğiniz yerde çarpma yapıyorsunuz. matematikten anlıyoruz diyorsunuz toplama yapılacak yerde çıkarma yaparsanız bölme yapacağınız yerde çarpma yaparsanız bu nasıl matematiktir, onun izahı sözkonusu değil. Kürsüye çıkarken anayasa ile çıkmanızda, kürsüde konuşurken de anayasanın 138. maddesinin önünüzde olmasında fayda var.

YSK, CHP'nin tüzüğüne göre karar vermeyecek.

(Yerel seçimler) Bu sürece saygı gösterme meselesi, demokrasiye kimin ne kadar saygılı olduğunu ifade etme sürecidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...