Tgrt Haber
09 Haziran 2021 00:13

AK Parti'den TBMM'ye müsilaj önergesi

AK Parti, Marmara Denizi’ne salgın gibi yayılıp ekosistemi tehlikeye atan müsilajın (deniz salyası) nedenlerinin tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin belirlenmesi için önerge sundu.

AK Parti'den TBMM'ye müsilaj önergesi
TBMM,Marmara Denizi,Müsilaj,Deniz salyası

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir ile AK Parti'li 64 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, küresel iklim değişikliğinin neden olduğu deniz suyu sıcaklığının yükselmesinin, birçok sorunu beraberinde getirdiği ifade edildi.

ANA FAKTÖR İNSAN

İklim değişikliği ve küresel ısınmanın, denizlerdeki ekolojik yapıyı olumsuz etkilediğinin altı çizilen gerekçede, deniz suyu sıcaklığının yükselişine Marmara Denizi'nin durgun yapısı ve kirlilik miktarının artışı eklendiğinde müsilaj sorununun ortaya çıktığı belirtildi.

SU ARITMA TESİSLERİ YÜZDE 707 ARTTI

Deniz kirliliğinin önlenmesi için atık su arıtma tesislerinin öneminin altı çizilen gerekçede, 2002'de 145 olan Türkiye genelindeki atık su arıtma tesisi sayısının, 2020'de yüzde 707 artışla 1170'e yükseldiği hatırlatıldı. İstanbul'da 2002'de 12 olan atık su arıtma tesisi sayısının 2020'de 87'ye yükseldiği belirtilen gerekçede, 2002'de yüzde 35 olan atık su hizmeti verilen belediye nüfusu oranının, 2020'de yüzde 89'a yükseltildiğini bildirildi. Gerekçede, temiz denizlerin bir göstergesi niteliğindeki "mavi bayraklı plaj" sayısının, 2002'de 127 iken deniz kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışmalar sayesinde 2020'de yüzde 283'lük artışla 486'ya ulaştığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...