Tgrt Haber
23 Ekim 2021 07:35

AK Partili Can'dan 'skandal Kavala' çağrısına tepki: Batı yine çifte standardını gösterdi

On büyükelçinin skandal Osman Kavala açıklamasına tepki gösteren AK Partili Can “Bildiri tam bir çifte standart. Önce kendi ülkelerine baksınlar" dedi

AK Partili Can'dan 'skandal Kavala' çağrısına tepki: Batı yine çifte standardını gösterdi
osman kavala,,ak parti,,AİHM,

ABD, Almanya ve Fransa'nın da aralarında olduğu 10 ülkenin Ankara büyükelçilerinin, Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönünde Türk yargısına müdahale girişimi, Batı’nın ikiyüzlü siyasetini bir kere daha gösterdi. Her fırsatta Türkiye’yi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına uymamakla suçlayan Avrupa ülkelerinin AİHM sicili ise bozuk çıktı.

Yunanistan’ın 14 yıldır uygulamadığı Batı Trakya hükmü, Almanya’nın 15, Fransa, İtalya ve Finlandiya'nın uymadığı birçok AİHM kararı bulunuyor. Ancak bu ülkelere karşı ne bir ortak açıklama yapıldı ne de bir ses yükseldi. AK Parti’nin hukukçu vekillerinden Meclis Adalet Komisyonu Üyesi ve Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Avrupa’nın bu çifte standardına tepki gösterdi. Gazetemize konuşan Can, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve Portekiz gibi Avrupa'nın birçok ülkesinde AİHM kararlarının uygulanmadığının görüldüğünü belirterek şunları kaydetti: Kendi ülkelerine baksınlar. Bizim ülkemize talimat veremezsiniz. Almanya, Fransa gibi ülkelerde AİHM kararlarına uymadı ama o ülkedeki büyükelçiler çıkıp açıklama yapmadı. Söz konusu Türkiye olunca AİHM siyasi karar veriyor, iç hukukumuza müdahale ediyor. Ülke ayrımı yapıyor. Çifte standart uyguluyor.

 ÖNCE KENDİ ÜLKELERİNE BAKSINLAR

Bizim ülkemize talimat vermeye kalkışmasınlar. Avrupa’daki FETÖ, PKK ve DHKP-C’li teröristleri neden bırakmıyorsunuz? Bunu sorduğumuzda ‘Bizim ülkemizdeki yargı bağımsız’ diyorlar. Sizin ülkenizdeki yargı bağımsız oluyor da bizim ülkemizde ki yargı bağımsız değil mi? Hadi oradan! Madem bir tavır sergiliyorsunuz önce kendi ülkenizden başlayın. Büyükelçilerin mahkemelerimize müdahale etmeleri kesinlikle Anayasamıza aykırıdır, bağımsız yargımıza müdahaledir. Türkiye’ye çeki düzen vermeye çalışıyorlar ama önce kendi ülkelerinden başlasınlar. AİHM’in hiçbir ülkenin yargısına talimat veremeyeceğine de dikkat çeken Ramazan Can “AİHM bizim iç hukukumuzun yerine geçecek kararlar veriyor. Yani iç hukukumuza doğrudan müdahale ediyor. Hâlbuki AİHM hak ihlali kararı verir. Osman Kavala konusunda neticede devam eden bir yargı süreci var. AİHM artık iç hukuk yolları tüketilmeden gelen müracaatları da karşılamaya başladı. Normalde reddetmesi lazım. AİHM, ‘Hak ihlali var’ diyebilir ama ‘Serbest bırak’ diyemez” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...