Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ocak 2022 13:21

AK Partili isimden EYT müjdesi: 2022 yılı içinde çalışma açıklanacak

EYT’lilerin uzun süredir beklediği müjdeli haberi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu açıkladı. AK Parti’nin EYT ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Akbaşoğlu çalışmanın 2022 yılı içerisinde açıklanacağını söyledi.

AK Partili isimden EYT müjdesi: 2022 yılı içinde çalışma açıklanacak
EYT,Muhammed Emin Akbaşoğlu,Emeklilikte Yaşa Takılanlar

Yıllardır gündemden düşmeyen ve sıkça konuşulan EYT ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu’nda müjdeli haber geldi. EYT'lilerin şu anda içinde bulunduğu durumun 2002 öncesi yasaya dayandığını söyleyen Akbaşoğlu, AK Parti'nin bu yıl içerisinde EYT müjdesi vereceğini dile getirdi.

1999 YILINA AİT KANUNİ DÜZENLEME MEVCUT

EYT'lilere (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) müjdenin Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacağını söyleyen Akbaşoğlu, "EYT diye kavramsallaştırılan bir yapılanma söz konusu. Bunun özü, AK Parti iktidarından önceye denk geliyor, 2002 senesi. Hem prim hem de yaşınızı doldurmanız ile beraber emekli olabilme hakkının size verildiği 1999 yılına ait bir kanuni düzenleme mevcut. Bugün de geçerliliği devam ediyor.

SIRALAMA ÇERÇEVESİNDE ÇÖZÜME KAVUŞULACAK

EYT yapılanmasında olan değerli kardeşlerimiz bu konuda bir yaklaşım sergileyerek daha önceki düzenlemelere göre kendilerine yaşın isabet ettiğini daha fazla çalışarak emekli olabileceğini ifade ederek, ben primimi doldurup şu yaşa geldikten sonra emekli olabileyim şeklinde yaklaşımlarını ortaya koyuyorlar. Biz toplumun bütün kesimlerinin taleplerini dinleyen ve onlara çözüm üreten bir durumdayız. AK Parti olarak biz bir sıralama ilan ettik. Bu sıralama çerçevesinde tüm bu sorunların çözüme kavuşacağını belirtmek isteriz.

2022 YILI İÇİNDE PAYLAŞILACAK

EYT’li kardeşlerimizin durumu çalışma programımızın içerisinde yer alıyor. İnşallah 2022 yılı içerisinde EYT’lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...