Tgrt Haber
24 Haziran 2021 09:51

AK Partili vekil ve kardeşine suikast girişimi! Emniyet önledi

PKK terör örgütünün AK Parti Şanlıurfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve kardeşini öldürmesi için kente suikastçı gönderdiği ortaya çıktı. Güvenlik güçleri suikastçı terörist ve işbirlikçilerini yakaladı.

AK Partili vekil ve kardeşine suikast girişimi! Emniyet önledi
ak parti,şanlıurfa,suikast,emniyet,pkk

Kobani'den AK Partili vekili öldürmek için Şanlıurfa’ya gelen PKK/KCK terör örgütü üyesi istihbarat tarafından fark edildi. Suikastçı ve işbirlikçileri yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve kardeşine suikast düzenleneceği bilgisini aldı.

Terör örgütü PKK’nın görevlendirdiği suikastçının Suriye’nin Kobani kentinden Şanlıurfa’ya gönderildiği bilgisine erişen istihbaratçılar durumu Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile paylaştı. Güvenlik güçleri Birecik’te S.P. adlı teröristi yakaladı. Kente AK Partili Yıldız ve kardeşini öldürmek için geldiğini itiraf eden suikastçı, eylem için bölgede milis ağı kurmaya çalıştığını anlattı.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Teröristin ifadesi üzerine Birecik, Suruç ve Gaziantep’te ikinci bir operasyon düzenlendi. Suikaste yardım edeceği öğrenilen dokuz kişi daha gözaltına alındı. Teröristlerin gösterdiği yerlerde yapılan aramalarda ise suikast silahları ortaya çıktı. Güvenlik güçleri uzun namlulu üç tüfeğin yanı sıra el bombaları ve mühimmat ele geçirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...