Tgrt Haber
22 Şubat 2014 17:47

Ak Partililerle BDP'liler arasında taşlı seçim kavgası

Van'ın Çaldıran İlçesi'ne seçim propagandasına gelen Ak Partililer ile BDP'li bir grup arasında kavga çıktı ve taraflar birbirlerini taş yağmuruna tuttu.

Ak Partililerle BDP'liler arasında taşlı seçim kavgası
Ak Partililerle BDP kavga eti, Ak Partililerle, BDP, kavga

Güvenlik güçleri, iki partinin mensupları arasındaki meydan kavgasını havaya ateş açarak durdurabildi. Her iki parti de yaptığı açıklamada birbirlerini suçladı. AK Parti Van Milletvekilleri Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan ve Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar bugün Ak Parti seçim bürosunun açılışı için Çaldıran İlçesi'ne geldi. Yaklaşık 400 kişilik bir grup tarafından yapılan karşılama sonrası Belediye Başkan adayı Gülaçar, öğle saatlerinde kalabalığa hitap etmeye başladı. Gülaçar, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verirken, AK Partili kalabalığın yanında bulunan ve BDP'li oldukları belirtilen 35-40 kişilik bir grup, BDP'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bekir Kaya için 'Başkan Bekir' sloganları atmaya başladı ve Ak Parti adayını yuhaladı. Gerginlik tırmanınca Ak Partililere taş yağmuru başladı. Onlar da karşılık verince iki parti mensupları arasında meydan kavgası çıktı. Polis havaya uyarı ateşi açarak BDP- Ak Parti kavgasını yaklaşık 10 dakikada durdurabildi.
AK PARTİ: SALDIRIYA GEÇTİLER
Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gülaçar ve Ak Parti Van Milletvekilleri Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk ve Gülşen Orhan'la birlikte basın toplantısı yaparak saldırıyı kınadı. Gülaçar, miting sırasında sataşmaların başladığını, anonslarla sakinleştirmeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:
"Tüm bunlar kafi olmadı, saldırıya geçtiler. Onların yetkililerine seslenmemize rağmen saldırının dozunu arttırdılar. Bu seçim bizim için bir milattır. Halkımızın özgür iradeleri ile sandık başına gitmeleri ve seçimin huzur içerisinde sona ermesini temenni ediyoruz. Seçimin, bizler barış içerisinde bir yarış şeklinde geçmesini temenni ediyoruz. Bizler sağduyu ile hareket ediyoruz. Bu olayı da kınıyoruz. Bunlar bize baskı, korku şiddet ile geri adım attırma gayreti içerisinde iseler, buradan bir kez daha söylüyorum biz korkmuyoruz, Van'ın her köşesine, her beldesine her köyüne giderek halkımızla kucaklaşacağız. O devir artık sona erdi. Vazgeçsinler bu tür davranışlardan. Çünkü bunun ne onlara, ne memlekete bir faydası olacaktır."
Gülaçar ve beraberindeki milletvekilleri yapılan açıklamanın ardından ilçeden ayrılırken, polis Çaldıran'da geniş güvenlik önlemi almayı sürdürdü.
BDP: AK PARTİLİ ADAYIN YAKINLARI SALDIRDI
BDP'nin Çaldıran Belediye Başkan adayı Faruk Demir ise olayların Ak Partililer tarafından çıkarıldığını söyledi. Demir, kendi seçim bürolarının Ak Parti'nin seçim bürosuna yakın olduğunu, olay sırasında partililerin halay çektiğini söyledi. Faruk Demir, bu sırada AK Parti'nin Çaldıran Belediye Başkan adayı Ferman Yıldırım'ın yakınlarının bazı korucularla birlikte kendi seçim bürolarına doğru ateş ettiğini, bunun üzerine gerginliğin çıktığını ileri sürdü. Demir, "Çaldıran'da provokasyonu AKP'liler yaptı. Bizden 3 kişi atılan taşlardan yaralandı. İlçedeki gerginlik sürüyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...