Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Kasım 2018 14:04

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci kimdir?

Eski Denizli Belediye Başkanı ve Ekonomi Bakanlarından Nihat Zeybekci, yerel seçimlerde AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci kimdir?
nihat zeybekci,ak parti,izmir büyükşehir belediyesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara’da gerçekleştirilen grup toplantısında AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının Nihat Zeybekci olduğunu açıkladı.

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti adayı olan ve yüzde 51 oyla Denizli Belediye Başkanı seçilen Zeybekci, 2009 yılında ikinci kez Denizli Belediye Başkanı seçildi ve 2011 yılına kadar göreve devam etti. 24-25 ve 26. dönem Denizli Milletvekili olan Zeybekci, 25 Aralık 2013'de 61. hükümette başladığı Ekonomi Bakanlığı görevini, 62, 63 ve 65'inci hükümetlerde de sürdürdü. Zeybekci, 25 Ekim 2018'de ise Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekilliği görevine getirildi. 
Zeybekci, 1 Ocak 1961'de Denizli'nin Tavas ilçesindeki Pınarlar beldesinde doğdu. Evli olan Zeybekci, 4 çocuk babasıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...