Tgrt Haber
18 Aralık 2020 20:21

Akar: Karadeniz'de istikrarın önemli olduğunu biliyoruz

Milli Savunma Bakanı Akar, "Karadeniz'deki istikrarın önemli olduğunu biliyoruz. Herhangi bir provokasyona, gerilime meydan vermemek için her türlü tedbiri alıyoruz." dedi.

Akar: Karadeniz'de istikrarın önemli olduğunu biliyoruz
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ukrayna-Türkiye Dışişleri ve Savunma bakanlarının katılımıyla düzenlenen "2+2" formatındaki toplantıya katıldı.

Toplantının ardından dört bakan tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Bakan Akar, Ukrayna'da gösterilen sıcak, samimi ev sahipliğine teşekkür etti. 

Ukrayna'nın Avrupa Atlantik kurumları ile entegrasyon çalışmalarına her ortamda destek verdiklerini bildiren Akar, "Bu çerçevede hem Ukrayna'da silahlı kuvvetlerde yapılacak yenileştirmeler, reformlar hem de AB ve NATO gibi kurumlardaki entegrasyon süreçlerine tam destek verdiğimiz gibi bunun da sonuçlarını almaya başladığımızı görüyoruz." diye konuştu.

"Stratejik ortak", "dost" olarak nitelendirdiği Ukrayna'nın NATO Güçlendirilmiş Fırsat Ortağı olarak tanınmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Akar, "Bu gerçekten önemli bir adımdı. Bundan dolayı dostlarımız tebrik ediyorum." dedi.

İki ülke arasındaki eğitim ve tatbikatların planlandığını ve bunların uygulandığını ifade eden Akar, şunları kaydetti:

"Karadeniz'deki mevcut durumun, barış ve istikrarın çok önemli olduğunun farkındayız. Bu konuda çok dikkatli ve hassas davrandığımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Herhangi bir provokasyona, gerilime meydan vermemek için de her türlü tedbiri alıyoruz. Karadeniz'deki faaliyetlerimizi Montrö'nün çizdiği çerçevede yürütüyoruz. Bunun da hem ülkelerimiz hem de Karadeniz'e kıyıdaş ülkeler için çok önemli olduğunun altını çizmek istiyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...