Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 08:01

Akbank'ta sorun çözüldü

Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olan Akbank’taki mobil, internet ve ATM'lerdeki hizmet sorunu çözüldü.

Akbank'ta sorun çözüldü
akbank,akbank mobil,ekonomi,internet,ATM;

Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olan Akbank’ta, mobil, internet hizmetleri kesintiye uğradı. Banka müşterileri işlem yapmakta güçlük çekti. Sosyal medyadaki bir iddiaya göre Akbank sistemlerine siber saldırıda bulunuldu. Ancak Akbank bu iddiayı yalanladı. Gece saatlerinden itibaren sorunu çzöen Akbank'ta mobil, internet ve ATM hizmetleri devreye girdi. 

AKBANK'A NE OLDU ?

Akbank'ın sistemleri geçtiğimi Salı günü sabah saatlerinden itibaren tamamen devre dışı kaldı. Banka müşterileri mobil ve internet bankacılığı sistemlerine de erişim sağlayamadı.

Akbank, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yayınladı: Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz.

Akbank'ta sorun çözüldü

‘SİBER SALDIRI YOK’

Sosyal medyada, bankanın siber saldırıya maruz kaldığı öne sürüldü. Banka bu iddiayı ikinci bir tweet ile yalanladı ve “Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz “ ifadelerine yer verdi.

Akbank'ta sorun çözüldü

MÜŞTERİLER MAĞDUR EDİLMEYECEK

Sorun bir türlü giderilemeyince banka, bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintilerin sürdüğünü duyurdu. Yaşanan aksaklıklar için özür dileyen Akbank, müşterilerin mağdur edilmemesi için alınan önlemler açıklandı.

Mağduriyetlerin giderilmesi için alınan önlemleri de duyurdu. Kredi kartı ödemeleri, bir gün ötelendi. Kredi vadesi veya taksit tarihi 06.07.2021 olan ticari krediler ve tüketici kredileri için o gün faiz işletilmeyecek, işleyen faiz geri ödenecek. Müşterilere ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacak.

Akbank'ta sorun çözüldü

AKBANK’TA SORUN ÇÖZÜLDÜ

Akşam saatlerinde Akbank’tan bir açıklama daha geldi. ATM’lerin yeniden hizmete açıldığı duyuruldu. Gece saatlerinde ise mobil bankacılık ve internet bankacılığı hizmetleri erişime açıldı.

Bankanın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada; "Akbank internet ve Akbank Mobil’in de devreye girmesi ile birlikte tüm kanallarımız hizmete açıldı. Kanallarımızı titizlikle yakından izlemeye devam ediyoruz. Mağduriyet yaşayan müşterilerimizden ve paydaşlarımızdan bir kez daha özür dileriz." denildi.

Akbank'ta sorun çözüldü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...