Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 16:59 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 17:04

Akdeniz Belediye Meclisi'nde gergin anlar: HDP'li meclis üyesi özür dilemek zorunda kaldı

Mersin'in Akdeniz Belediye Meclisi'nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile 'Kardeş Belediyecilik' anlaşmasının imzalanması teklifi görüşülürken gerginlik yaşandı. Görüşmeler devam ederken HDP'li bir meclis üyesinin, Cumhur İttifakı meclis üyelere yönelik, "Yazıklar olsun sizin gibi Kürtlere" ifadeleri tartışmalara neden oldu. Meclis üyelerinin birbirinin üzerine yürürken HDP'li Tanrıverdi, sözlerinden dolayı özür diledi.

Akdeniz Belediye Meclisi'nde gergin anlar: HDP'li meclis üyesi özür dilemek zorunda kaldı
HDP,Akdeniz Belediyesi,meclis

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi'nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile 'Kardeş Belediyecilik' protokolünün imzalanması teklifi görüşülürken gergin anlar yaşandı.

Geçtiğimiz ay reddedilen 'Kardeş Belediyecilik' teklifi, temmuz ayı birinci oturumunda bir kez daha görüşüldü. Belediye Başkanı Mustafa Gültak'a tam yetki verilmesiyle ilgili gündem maddesinin olduğu teklif, muhalefet meclis üyeleri tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum atanması gerekçe gösterilerek oy çokluğu ile yeniden reddedildi.

İlgili teklifin görüşüldüğü esnada konuşan Gültak, hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti'nden, birlik beraberlikten ve Misakı Milli sınırlarından büyük olmadığını vurguladı. 'Ret' kararı veren muhalefet meclis üyelerinw tepki de gösteren Gültak, “Kimse ülkemizden büyük değildir. Bayrağımıza, askerimize, polisimize karşı çıkan kim olursa olsun karşısında duracağız. Şimdi soruyorum sizlere PKK terör örgütü müdür, değil midir? Hadi oylama yapalım. PKK terör örgütüdür diyenler el kaldırsın” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediye Meclisi'nde gergin anlar: HDP'li meclis üyesi özür dilemek zorunda kaldı

Yapılan oylamada Cumhur İttifakı ve bağımsız meclis üyelerinin el kaldırıp CHP’li bazı üyeler ile HDP’li meclis üyeleri el kaldırmaması dikkat çekti.

MECLİS'TE GERGİNLİK

Ayrıca görüşmeler sırasında HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıverdi, Cumhur İttifakı'nın bazı Kürt kökenli meclis üyelerine yönelik, "Yazıklar olsun sizin gibi Kürtlere" sözleri, mecliste gerginliğe neden oldu. Meclis üyeleri arasında çıkan gerginlik, Tanrıverdi'nin özür dilemesi üzerine duruldu.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...