Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2021 21:08

Son dakika! Akdeniz'de göçmenleri taşıyan bot battı: En az 57 ölü

Son dakika haberi: Akdeniz'de Libya açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot battı. Feci olay sonucu en az 57 göçmenin hayatını kaybettiği açıklandı.

Son dakika! Akdeniz'de göçmenleri taşıyan bot battı: En az 57 ölü
AKDENİZ,LİBYA,GÖÇMEN,TEKNE

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Akdeniz'de Libya açıklarında bir botun batması sonucu en az 57 düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

KADIN VE ÇOCUKLAR DA VAR

Birleşmiş Milletler'in göç örgütü IOM'un Sözcüsü Safa Msehli tarafından yapılan açıklamaya göre, Libya'nın liman kenti Al Khums açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bir bot alabora oldu. Msehli, balıkçılar ve sahil güvenlik tarafından kıyıya getirilen hayatta kalanlara göre, boğulanlar arasında en az 20 kadın ve iki çocuğun olduğunu aktarıldı.

Afrika'da yoksulluk, kuraklık, çatışmalar ve diğer nedenlerden dolayı her yıl Libya üzerinden Avrupa sahillerine ulaşmaya çalışan binlerce düzensiz göçmen trajedisiyle karşılaşılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...