Tgrt Haber
07 May 2015 20:15

Akdoğan, 'Paralel Yapı ile HDP iş birliği içinde'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 'Çözüm Süreci'nin düşmanı olan Paralel Yapı ile HDP iş birliği içinde. Bu kara bir lekedir ve unutulmayacak' dedi.

Akdoğan, 'Paralel Yapı ile HDP iş birliği içinde'
yalçın akdoğan, paralel,

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çözüm Süreci'nin düşmanı olan Paralel Yapı ile HDP'nin iş birliği içinde olduğunu belirterek, "Bu kara bir lekedir ve unutulmayacak. Çözüm Süreci'ne karşı olan lobilerle, Çözüm Süreci düşmanlarıyla, ulusalcı CHP ile HDP'nin flört etmesi ileride önlerine çıkacak" dedi. Akdoğan, Çayyolu'ndaki Anadolu Gençlik Kulübü'nün açılışında yaptığı konuşmada, HDP ile CHP'nin Çözüm Süreci'ne destek olmadığını söyledi.

"HDP, CHP'nin taşeron örgütü durumunda" diyen Akdoğan, "Çözüm Süreci'nin düşmanı olan Paralel Yapı ile HDP işbirliği içinde. Bu kara bir lekedir ve unutulmayacak. Çözüm Süreci'ne karşı olan lobilerle, Çözüm Süreci düşmanlarıyla, ulusalcı CHP ile HDP'nin flört etmesi ileride önlerine çıkacak. Bütün bunlara rağmen biz Türkiye'yi büyütmek zorundayız. Güven ve istikrarı sürdürmek zorundayız" ifadesini kullandı.

Akdoğan, yan yana gelemeyecek partilerin, yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir araya geldiğine dikkati çekerek, "Düne kadar birbirine her şeyi söyleyenler, 'şer cephesi' diyorum ben, statüko bloku, yapmadıklarını bırakmadılar. Her yola başvurdular ama AK Parti'nin bileğini bükemediler. Çünkü millet, AK Parti'nin yanında. Şimdi küçük bir partiyi de peşlerine taktılar. Dediler ki 'Bu sefer başarırız' ama başaramayacaklar. Bu sıfır çarpan gibidir. İstedikleri kadar sayıyı arttırsınlar, sıfırla çarptığında sonuç değişmiyor. Bir kere samimi olmak lazım, dürüst olmak lazım, iyi niyetli olmak lazım" diye konuştu.

Yaklaşan 7 Haziran seçimlerinin hayati derecede önemli olduğunu dile getiren Akdoğan, bir yandan eski Türkiye'ye geri dönmek isteyenlerin, diğer taraftan da yeni Türkiye'yi kurmak isteyenlerin bulunduğunu söyledi.

Akdoğan, 12 yıllık iktidarları dönemindeki icraatlar ile güven ve istikrarın kalıcı olması, Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşması, yeni Anayasa'nın yapılabilmesi ve yeni Türkiye'nin yükselebilmesi için, AK Parti'nin güçlü bir şekilde bu seçimden çıkması gerektiğini ifade etti.

Sosyal devleti AK Parti'nin hayata geçirdiğini vurgulayan Akdoğan, "Fakir, fukara, yaşlılar, engelliler, bu insanlara AK Parti sahip çıktı. Engelli çocuğu olan insanlar eskiden düşünürdü, 'ben ölürsem, çocuğuma kim bakacak?' diye. Şimdi kimse düşünmüyor. Çünkü devlet sahip çıkıyor. Devlet ilgileniyor. AK Parti hem dünya mazlumlarının gür sesi oldu hem de Türkiye'deki garibanın sesi oldu" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...