Tgrt Haber
07 Ağustos 2016 17:08

Akdoğan'dan Cumhurbaşkanına saldırı girişimin yaşandığı otele ziyaret

Yalçın Akdoğan Cumhurbaşkanına saldırı girişimin yaşandığı oteli ziyaret etti, Yalçın Akdoğan Cumhurbaşkanına saldırı girişimin yaşandığı oteli ziyaret etti AK Parti eski Başbakan yardımcısı, Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, demokrasi mitingine katılmak üzere Muğla’ya geldi. Akdoğan, miting öncesi Marmaris’e geçerek beraberindeki heyet ile 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişiminin yaşandığı otelde incelemelerde bulundu.

Akdoğan'dan Cumhurbaşkanına saldırı girişimin yaşandığı otele ziyaret
yalçın akdoğan , otel, marmaris

Yalçın Akdoğan Cumhurbaşkanına saldırı girişimin yaşandığı oteli ziyaret etti  AK Parti eski Başbakan yardımcısı, Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, demokrasi mitingine katılmak üzere Muğla’ya geldi. Akdoğan, miting öncesi Marmaris’e geçerek beraberindeki heyet ile 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişiminin yaşandığı otelde incelemelerde bulundu. 
15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tatil yaptığı Marmaris’teki otelden ayrılmasının ardından FETÖ/PDY mensubu askerler tarafından suikast girişiminde bulunulmuştu. 2 polisin şehit düştüğü saldırının gerçekleştiği otele ilk ziyareti 62’inci hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan yaptı. 
Ziyarete Muğla Valisi Amir Çiçek, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ve Yazıcı Oteller Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Serkan Yazıcı 5 yıldızlı Club Turban Yazıcı Tatil Köyü kapısında karşıladı. Milletvekili Akdoğan, beraberindeki heyet ile ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yaptığı 5 yıldızlı Grand Yazıcı Mares Otel’deki villada ardından 30 metre mesafedeki çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Mehmet Şahin’in kaldığı odada inceleme yaparak saldırı hakkında detaylı bilgi aldı. 
Yalçın Akdoğan İnceleme ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı villa önünde gazetecilere açıklamada bulundu. 
“DEMOKRASİNİN FİTİLİ MARMARİS’TEN ATEŞLENDİ” 
Demokrasinin fitilinin Marmaris’ten ateşlendiğini vurgulayan Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Marmaris halkına ve yetkililerine taziye ile geçmiş olsun dileklerini iletti. 15 Temmuz karanlık bir geceydi diyen Akdoğan, “ Bu haşhaşı, zombi ve alçaklar Türkiye Cumhuriyeti liderinin alarak başarılı olacağını düşünüyordu. Unuttukları bir halk vardı. Ogün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları sonrası binlerce kişi otel önüne gelerek ilk demokrasi nöbetini tuttu. Türkiye ve Muğla’da ilk demokrasi nöbeti başlatan Marmaris olmuştur. Bu nedenle Marmaris büyük öneme layıktır. Bu hainler amacına ulaşamadı ve hainlere karşı halkımız asil bir duruş sergiledi. Bu demokrasi nöbeti sadece cuntacılara karşı değil işgal denemesine karşı vatan savunmasıdır. On yılda bir küresel güçlerle Türkiye Cumhuriyeti istenilen eksende tutulmak isteniyordu. 15 Temmuz gecesi ile bu küresel güçlerin oyunlarına son verildi. O gece Türkiye Cumhuriyeti için bir milattır. Milletimiz, Kurtuluş Savaşı verir gibi büyük bir oyunu bozmuştur. Küresel güçler, Türkiye’yi tutmak istedikleri eksen artık yok. Tehlike tamamen ortadan kalkmış değil. 40 yıllık bir yapılanmayı temizlemek için hepimiz seferber halindeyiz. Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişisel meselesi değil Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesidir” ifadesini kullandı. 
Milletvekili Akdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra çatışmanın ilk olduğu 5 yıldızlı Case De Maris Otel’e giderek yetkililerle görüşme yaptı. Milletvekili Akdoğan daha sonra düzenlenecek mitinge katılmak için karayoluyla Muğla’ya hareket etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...